Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην κεντρική πλατεία και πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί οι συνταξιούχοι, ανταποκρινόμενοι στο πλαίσιο πανελλαδικής κινητοποίησης  για τις  αντισυνταξιουχικές διατάξεις του Νόμου 4387/16.
Οι συνταξιούχοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των συνταξιουχικών οργανώσεων και συμμετείχαν δυναμικά στη σημερινή συγκέντρωση όπου έγινε  νέο κάλεσμα για νέες  Πανελλαδικές συγκεντρώσεις, ώστε να  αποτρέψουν τις διατάξεις του νόμου Κατρούγκαλου και τα νέα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση.
Μετά τον σύντομο χαιρετισμό του προέδρου του ΙΚΑ  κ. Θανάση Κουματζέλη και   ΟΑΕ Λάρισας κ. Στέλιου Τσιούτσια, στο βήμα ανέβηκε ο οργανωτικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΟΑΕΕ  κ. Χρήστος Κολοβός  ο οποίος απεύθυνε κάλεσμα για συμμετοχή στις νέες κινητοποιήσεις, τονίζοντας πως μοναδική επιλογή είναι ο δρόμος του αγώνα.
Ακολούθησε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ κ. Δημήτρης Κουμπούρης ο οποίος έκανε μια εκτενή αναφορά στην κατάσταση που βιώνουν οι συνταξιούχοι, ζητώντας συμμετοχή στις 6 πανελλαδικές κινητοποιήσεις που θα πραγματοποιηθούν το επόμενο διάστημα έως στα μέσα Ιουνίου.
« Με την συμμετοχή μας μπορούμε να εμποδίσουμε τα νέα καταστρεπτικά μέτρα που μετατρέπουν τις συντάξεις σε προνοιακά επιδόματα. Χωρίς αγώνες και συμμετοχή δεν μπορούμε να τους εμποδίσουμε. Παρακολουθούν τις συγκεντρώσεις και τις λαμβάνουν  σοβαρά, όταν επιχειρούν να πάρουν μέτρα.  Το 42% των συνταξιούχων παίρνει σύνταξη κάτω από 500 ευρώ μικτά, την ώρα που στις πλάτες μας παίζονται επικίνδυνα παιχνίδια τόσο για τα εθνικά θέματα όσο και για την οικονομία».
Αμέσως μετά ακολούθησε πορεία μέσω των οδών Κύπρου, Βενιζέλου, Μ. Αλεξάνδρου και τερματίστηκε μπροστά από το κτίριο της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

ert.gr