Ολοκληρώθηκε το 2ήμερο παιδικού βιβλίου : «Ευρωπαϊκή λογοτεχνία με Λαρισαίες συγγραφείς», από το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Περιφέρειας Θεσσαλίας, στο πλαίσιο των δράσεων του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης – «Europe Direct» Περιφέρειας Θεσσαλίας και  σε συνεργασία με το Πολιτιστικό Κέντρο Εκπαιδευτικών Ν. Λάρισας, το Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας και την αστική μη κερδοσκοπική εταιρία για τον πολιτισμό «Artfools», με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου 2018.
Στη διάρκεια των φετινών εκδηλώσεων, μαθητές της Α’θμιας Εκπαίδευσης Λάρισας επισκέφθηκαν τη βιβλιοθήκη του Γαλλικού Ινστιτούτου, ήρθαν σε επαφή με τον κόσμο του ευρωπαϊκού παιδικού βιβλίου, συζήτησαν με 2 Λαρισαίες γυναίκες συγγραφείς και γνώρισαν με μοντέρνο και διαδραστικό τρόπο τα παιδικά τους βιβλία.
Την Παρασκευή 20 Απριλίου η Χρυσάνθη Τσιαμπαλή παρουσίασε το παραμύθι της : «Η μαγισσούλα που έτρωγε γράμματα» ενώ το Σάββατο 21 Απριλίου, η Εύη Γίτσα, γνώρισε στους μικρούς μαθητές το βιβλίο της: «Σαν το παραμύθι της γιαγιάς», με συνοδεία ζωντανής μουσικής από τον κιθαρίστα, Γιάννη Μπάγιο. Στο τέλος τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να ζωγραφίσουν εικόνες από τα θέματα των βιβλίων που τους παρουσιάστηκαν και να  τις κατασκευάσουν μαζί με την εικονογράφο Κατερίνα Κατσούρα.