Με μια ομιλία και μια ταινία ολοκληρώνεται η 3η Εβδομάδα Αστρονομίας που διοργανώνουν η Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων, το Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας και η ΚοινΣΕπ “Έναστρον”.
Την Παρασκευή 19 Απριλίου στις 20:00 στο  Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο θα πραγματοποιηθεί ομιλία με θέμα “Η Γένεση, η Εξέλιξη και το Μέλλον του Σύμπαντος”. Ο ομότιμος καθηγητής του ΑΠΘ Ιωάννης Σειραδάκης, θα παρουσιάσει την ιστορία του σύμπαντός μας από τη στιγμή της γένεσής του μέχρι σήμερα και θα μιλήσει για τις μελλοντικές του προοπτικές.
Ο Ιωάννης Σειραδάκης είναι αστροφυσικός και γεννήθηκε στα Χανιά της Κρήτης.
Σπούδασε Φυσική στην Αθήνα και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στην Αγγλία και στην Αμερική. Είναι γνωστός για τη διδασκαλική του δεινότητα στην εκλαΐκευση της επιστήμης. Είναι ερευνητής, έχει συγγράψει πανεπιστημιακά βιβλία και έχει κάνει διεθνείς δημοσιεύσεις. Το 2005 η ομάδα του βραβεύτηκε με το μεγάλο βραβείο "Καρτέσιος" για την ερευνητική της δουλειά πάνω στους αστέρες νετρονίων.
Ερευνά με την ομάδα του εδώ και χρόνια τον Μηχανισμό των Αντικυθήρων και έχουν κατασκευάσει ένα λειτουργικό ομοίωμα του Μηχανισμού.
Το Σάββατο 20 Απριλίου στις 18:30 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Γαλλικού Ινστιτούτου Λάρισας θα γίνει η παρουσίαση των εργασιών των μαθητών του Σχολείου Αστρονομίας.
Στις 20:00 θα προβληθεί η ταινία “Apollo 13” σε σκηνοθεσία Ρον Χάουαρντ με τους: Τομ Χανκς, Κέβιν Μπέικον, Μπιλ Πάξτον, Εντ Χάρις, Γκάρι Σινίζ. Η αληθινή ιστορία των τριών αστροναυτών του Apollo 13 που παγιδεύτηκαν στο διάστημα.
Είσοδος ελεύθερη.