Τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) και τα  Κέντρα  Ανοιχτής Περίθαλψης Ηλικιωμένων (ΚΑΠΗ) της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής  του Δήμου Λαρισαίων συνεργούν  σ΄ ένα νέο καινοτόμο πρόγραμμα διαγενεακής μάθησης που έχει ξεκινήσει από τον Οκτώβριο του 2018.  Τίτλος του προγράμματος είναι Μικροί και Μεγάλοι στη Μηχανή του Χρόνου, και εξελίσσεται μέσα από θεματικές ενότητες που καθορίζονται από τα κοινά ενδιαφέροντα των συμμετεχόντων.
Οπως σημειώνεται στο δελτίο Τύπου "οι διαγενεακές δραστηριότητες  δίνουν την ευκαιρία στους ηλικιωμένους να συμμετέχουν ενεργά και να μεταφέρουν εμπειρίες τους  για την καλύτερη συμβίωση των γενεών στην κοινωνία, ενώ τα παιδιά κατανοούν τις αλλαγές που σχετίζονται με τη διαδικασία της ωρίμανσης,  αποκτούν θετική στάση για τα στάδια της ζωής, μαθαίνουν τι σημαίνει αλληλεγγύη, γενναιοδωρία και υπευθυνότητα.
Πρώτο θέμα διαγενεακού διαλόγου ορίστηκε το παιχνίδι, σημείο αναφοράς  για τα παιδιά των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης του Δήμου  στο τακτικό ημερήσιο πρόγραμμά τους αλλά και δυναμικός  μοχλός αλληλεπίδρασης.

Την Πέμπτη 15 Νοεμβρίου, ομάδα παιδιών από το ΚΔΑΠ του 33ου Νηπιαγωγείου, με την υπεύθυνη παιδαγωγό κυρία Μαρία Πέγιου, επισκέφτηκε το 3ο ΚΑΠΗ του Δήμου Λαρισαίων στο Πολιτιστικό Κέντρο του Αγίου Κωνσταντίνου και αντάλλαξε με  την  ομάδα των ηλικιωμένων  μελών γνώσεις και πολύτιμες εμπειρίες.
Στο φιλόξενο χώρο της βιβλιοθήκης μικροί και μεγάλοι συζήτησαν για αυτά που αγαπούν και έπαιξαν μαζί σκοινάκι, πεντόβολα, βόλους και σέγκια,  έκπληξη που ετοίμασε για τα παιδιά  μια δραστήρια και γενναιόδωρη γιαγιά. Ο ενθουσιασμός και η χαρά της συμμετοχής έφεραν στην επιφάνεια πολλές νέες προτάσεις  για την επόμενη συνάντηση.
Τη συνέργεια ΚΔΑΠ και ΚΑΠΗ του Δήμου Λαρισαίων συντονίζουν  οι κυρίες Λίνα Μουσιώνη, Παιδαγωγική Υπεύθυνη του δικτύου ΚΔΑΠ και Βάσω Γιαννίκη, κοινωνική λειτουργός.
Τα προγράμματα διαγενεακής μάθησης στα ΚΔΑΠ του Δήμου Λαρισαίων αποτελούν μια  νέα πρόκληση για την ενδυνάμωση και υποστήριξη της οικογένειας και εντάσσονται στο φετινό πρόγραμμα κοινών δράσεων του δικτύου. Η Λάρισα – Πόλη  που Μαθαίνει είναι μια πόλη που αξιοποιεί  το ανθρώπινο δυναμικό των μικρών και .. μεγαλύτερων   πολιτών της μέσα από  συνεχείς καινοτόμες δράσεις και συνέργειες των κοινωνικών δομών του Δήμου μας.
Πληροφορίες για τα Προγράμματα των ΚΔΑΠ – ΚΔΑΠ ΜΕΑ:
ΔΗ.Κ.Ε.Λ.Ηπείρου 96 – 98,  τ. 2410 663085, 2410 661727, ώρες: 09:00π.μ.– 14:00μ.μ
Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής: τ. 2410680205, ώρες: 09:00π.μ.– 14:00μ.μ"