Ανακοίνωση εξέδωσε ο Ιατρικός Σύλλογος Λάρισας στην οποία διαμαρτύρεται προς στον ΕΟΠΥΥ για τον αιφνιδιαστικό τρόπο για τις καταστάσεις των οφειλών από rebate και clawback των ετών 2012-2015, μετά την αφαίρεση των συμψηφισθέντων ποσών, απαιτώντας μάλιστα την αποδοχή ή μη αυτών εντός του ασφυκτικού ορίου των τριών ημερών.
Από την πλευρά του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας ζητείται παράταση της προθεσμίας, ώστε να ελεγχθεί η ορθότητα των στοιχείων και ο τρόπος καταβολής του ποσού, συγχρόνως επισημαίνεται ο φόβος για λουκέτο σε μικρά και μεσαία εργαστήρια και ιατρεία.
Αναλυτικά  η ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας αναφέρει:
"Προχθές ο ΕΟΠΥΥ κοινοποίησε στους κλινικοεργαστηριακούς και εργαστηριακούς γιατρούς στις καταστάσεις με τα υπόλοιπα των οφειλών από τα rebate και clawback των ετών 2012-2015, μετά την αφαίρεση των συμψηφισθέντων ποσών, απαιτώντας μάλιστα την αποδοχή ή μη αυτών εντός του ασφυκτικού ορίου των τριών ημερών.
Ο Ιατρικός σύλλογος Λάρισας διαμαρτύρεται έντονα και δηλώνει την αγανάκτησή του, καθόσον η πρόταση αυτή είναι αιφνιδιαστική, εκβιαστική και αόριστη, ως προς το περιεχόμενό της.
Ζητάμε την παράταση της ανωτέρω ασφυκτικής προθεσμίας, ώστε να ελεγχθεί η ορθότητα των στοιχείων και την διευκρίνιση του τρόπου καταβολής του υπερβάλλοντος ποσού, που σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να καταβληθεί τουλάχιστον σε 120 δόσεις, τηρώντας ίσο μέτρο με εκείνο που ισχύει για τους λοιπούς οφειλέτες του δημοσίου.
Επισημαίνουμε δε για μια ακόμα φορά πως, η προσθήκη επιπλέον και των υπολοίπων ποσών από τα rebate και clawback των περασμένων ετών, όχι μόνο θα αποτελέσει ένα ακόμα δυσβάσταχτο βάρος, αλλά φοβούμαστε πως δεν θα μπορέσει να αποπληρωθεί, με αποτέλεσμα χιλιάδες μικρά και μεσαία εργαστήρια και ιατρεία θα οδηγηθούν σε λουκέτο και αρκετοί εργαζόμενοι θα πάρουν τον δρόμο της ανεργίας, ενώ παράλληλα η Υγεία των ασφαλισμένων πολιτών εναποτίθεται πλέον στους μεγάλους ομίλους και τις πολυεθνικές εταιρείες".

ert.gr