Έπειτα από τρεις ημέρες και 516 χλμ. σε πανέμορφες διαδρομές της Θεσσαλίας, τα αυτοκίνητα της κατηγορίας Regularity ολοκλήρωσαν τον μεγαλύτερο φετινό αγώνα του είδους, που αποδείχτηκε και ένας από τους πιο απαιτητικούς ακόμα και για τα πιο έμπειρα πληρώματα.
Tο ενδιαφέρον διατηρήθηκε αμείωτο μέχρι το τέλος, δικαιώνοντας τις προβλέψεις που μίλαγαν για υψηλό επίπεδο ανταγωνισμού. Ενδεικτική, άλλωστε, είναι η διαφορά μεταξύ του πρώτου και του τέταρτου πληρώματος, η οποία δεν ξεπερνά τους 2,6 βαθμούς ποινής.
Νικητές του αγώνα, που διεξήχθη στο πλαίσιο του Επάθλου Ιστορικών Regularity Αυτοκινήτων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού (FIA) είναι οι Κονταράτος Θεμιστοκλής-Ιατρίδης Ιούλιος με Porsche 911 SC. Επιδεικνύοντας εξαιρετική ακρίβεια, βρέθηκαν ήδη από το πρώτο σκέλος στην κορυφή, θέση που κατάφεραν να διατηρήσουν τόσο στο τέλος του δεύτερου σκέλους, όσο και μέχρι τη ράμπα του τερματισμού, με 31 βαθμούς ποινής.
Τη δεύτερη θέση κατέκτησαν οι Γιώργος Κατσαούνης-Μαθιός Μανσόλας με VW Golf GTI και 32,8 βαθμούς ποινής, ενώ το πόντιουμ συμπλήρωσαν οι Σπύρος και Νίκος Μουστάκας με Alfa Romeo Alfasud Ti και 33,1 βαθμούς ποινής. Με την τέταρτη θέση της γενικής κατάταξης ο Joseph Lambert, συνοδηγός του Christian Crusifix, εξασφάλισε τον τίτλο συνοδηγών στο Επάθλο Ιστορικών Regularity Αυτοκινήτων.
Αξίζει να σημειωθεί ότι παρά την κακή τους επίδοση στο τρίτο σκέλος του αγώνα, οι Οικονόμου Γιώργος-Οικονόμου Νίκος κατάφεραν να εξασφαλίσουν την πρώτη θέση στο ελληνικό Πρωτάθλημα Regularity.
Η απονομή των επάθλων πραγματοποιήθηκε στη Δημοτική Πινακοθήκη της Λάρισας, της πόλης που φιλοξένησε τον αγώνα, παρουσία εκπροσώπων των χορηγών, όπως και εκπροσώπων όλων των περιοχών που φιλοξένησαν Ιστορικό Ράλλυ Ελλάδος 2017.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
Θεμιστοκλής Κονταράτος (1ος): «Ήταν ωραίος αγώνας, με ανταγωνισμό, ιδιαιτερότητες και αρκετές παγίδες μέχρι το τέλος. Το τελικό αποτέλεσμα κρίθηκε στη σταθερότητα».
Γιώργος Κατσαούνης (2ος): «Πολύ ωραίος αγώνας. Αυτή είναι η πρώτη φορά που συμμετέχω ως οδηγός και μπορώ να πω ότι είναι πολύ καλύτερα από ό,τι περίμενα! Ο Μαθιός Μανσόλας (συνοδηγός) ήταν πολύ καλός. Περάσαμε από πολύ όμορφα μέρη, ο αγώνας είχε δυσκολίες, ενώ κάποιες ειδικές ήταν πιο γρήγορες από ό,τι περιμέναμε. Συνολικά ήταν ωραία.»
Σπύρος Μουστάκας (3ος): «Είμαστε ευχαριστημένοι από το αποτέλεσμα, έχουμε πάει καλά. Ο αγώνας είχε κάποιες δυσκολίες και αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι χθες κάναμε ένα σημαντικό σφάλμα. Ήταν καλός τόσο για αρχάριους, όσο και για προχωρημένους. Υπήρχαν, πάντως, κάποια θέματα, τα οποία και έχουμε συζητήσει με τους οργανωτές».
Γιώργος Οικονόμου (5ος & Πρωταθλητής Ελλάδας): «Ήταν ένας πολύ ενδιαφέρον και γρήγορος αγώνας. Όλα πήγαν καλά, αν και σήμερα η απόδοσή μας δεν ήταν τόσο καλή όσο χθες. Δεν πειράζει, όμως, όλα καλά!»