Εκδήλωση με θέμα «Εθνικά θέματα και τοπικές κοινωνίες: ασύνδετες έννοιες ή ζωτικός δεσμός» πραγματοποίησε η δημοτική κίνηση «Λαρισαίων Κοινόν» το βράδυ της Παρασκευής στο Επιμελητήριο Λάρισας.
Έγιναν ομιλίες από τους κάτωθι για τα αντίστοιχα θέματα:
1/ Καραϊσκος Κων/νος - δημοτικός σύμβουλος Κομοτηνής - εκπαιδευτικός -
Συμφωνία Πρεσπών: Η αντίσταση των τοπικών κοινωνιών, οι συνέπειες της, το μέλλον.
Θράκη: Η Τοπική κοινωνία απέναντι στο Τουρκικό Προξενείο, η ίδρυση της Δημοτικής Παράταξης  "Σπάρτακος" και οι προοπτικές της.
Τουρκική επεκτατικότητα στη Θράκη, εκτουρκισμός των Πομάκων, αντίσταση αυτών.
2/ Σαγιάς Γεώργιος - δημοτικός σύμβουλος Λαμίας - εκπαιδευτικός- Κοινοτισμός και Έθνος: Ο αναγκαίος δεσμός. Από την Κύπρο στο Αιγαίο.
3/ Βαϊούλης Κων/νος - καθηγητής - Λάρισα: Η ιστορία που αγνοούμε και οι συνέπειες αυτής της άγνοιας.
Βόρειος Ήπειρος: Από μειονότητα σε βάρος. Ευθύνες, προοπτικές
Στον επίλογο της εκδήλωσης ο εκπρόσωπος της Σ.Ε. της Κίνησης Δημήτρης Τσιάρας, δήλωσε πως η Λαρισαίων Κοινόν καλεί όλους τους ανένταχτους πολίτες, τους πολίτες που δεν τους χαρίστηκε ποτέ τίποτα κι από κανέναν, αλλά και τους Νέους να πλαισιώσουν την Κίνηση, διότι από την στάση των πολιτών θα εξαρτηθεί η περαιτέρω πορεία της προσπάθειας. Επίσης ενημέρωσε ότι από αύριο θα ξεκινήσει διαδικτυακή καμπάνια με σποτάκια - βίντεο με θέσεις των τομέων της Κίνησης ενώ παρουσίασε και το έμβλημα της ...
Τέλος ακολούθησαν ερωτήσεις από τους παρευρισκόμενους.
Στην εκδήλωση παρέστησαν μεταξύ άλλων ο πάτερ Στέφανος Γιάναρος , ο Αντιπεριφερειάρχης Λάρισας Δημ. Παπαδημόπουλος, εκπρόσωποι κομμάτων, του Συλλόγου Βορειοηπειρωτών και άλλων συλλόγων...
Το συντονισμό της εκδήλωσης έκανε ο συγγραφέας Αλέξανδρος Νάρης.