Πρώτο μέλημα της δημοτικής αρχής του Δήμου Κιλελέρ, μετά τον ισχυρό σεισμό που έπληξε την περιοχή,  ήταν ο έλεγχος των σχολικών κτιρίων για να διαπιστωθούν πιθανές ζημιές.

Ύστερα από εντολή του δημάρχου Θανάση Νασιακόπουλου η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου προέβη χωρίς χρονοτριβή σε έναν αρχικό έλεγχο των κτιρίων και κατόπιν αυτοψίας δήλωσε ότι κάποια εξ αυτών πρέπει να ελεγχθούν περαιτέρω. 

Ο Δήμαρχος, αφού ευχαρίστησε τους υπαλλήλους της Τεχνικής Υπηρεσίας για την άμεση ανταπόκριση στο αίτημα ελέγχου, ζήτησε με έγγραφό του από την υπηρεσία της ΚΤΥΠ (Κτιριακές Υποδομές πρώην ΟΣΚ), που είναι υπεύθυνη για τα σχολικά κτίρια, ενδελεχή έλεγχο όλων των σχολείων.

Το κλιμάκιο της ΚΤΥΠ που αποτελούνταν από τον Θεόδωρο Ηλιόπουλο Πολιτικό Μηχανικό, διευθυντή τμήματος προγραμματικών συμβάσεων,  ποιοτικού ελέγχου και διαχείρισης φυσικών καταστροφών της ΚΤΥΠ και τον Αρχιτέκτονα Δημήτριο Φιλιππάκο αφού έλεγξε τα κτίρια, σε μερικά των οποίων διαπίστωσε μόνο μικρορωγμές, εξέδωσε γνωμοδότηση καταλληλόλητάς τους.

Το κλιμάκιο της ΚΤΥΠ διαβεβαίωσε το δήμαρχο και κατ’ επέκταση  τους μαθητές που φοιτούν στα σχολεία του Δήμου αλλά και τους γονείς τους ότι το σύνολο των κτιρίων δεν υπέστησαν ζημιά από το σεισμό και ότι είναι απολύτως ασφαλή. Τόνισε επίσης ότι οι όποιες μικροζημιές παρατηρήθηκαν θα αποκατασταθούν άμεσα. 

Κατά τη διαδικασία του ελέγχου συνόδευαν το δήμαρχο και το κλιμάκιο της ΚΤΥΠ οι αντιδήμαρχοι Βάνα Χλιάπη – Γκουνιαρούδη, υπεύθυνη Πολιτικής Προστασίας και Αχιλλέας Χατζούλης ΔΕ Νίκαιας - Κραννώνα.