Όλα έδειχνα οτι οι εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη των δημοτικών οργανώσεων θα διεξαγόταν σε ήρεμο κλίμα μέχρι την συνάντηση της νομαρχιακής του Κινήματος Αλλαγής στα Φάρσαλα την Κυριακής (17/6).

Με κοινή ανακοίνωσή τους οι παραιτηθέντες, εκ των οποίων και η μέχρι πρότινος γραμματέας του ΠΑΣΟΚ στα Φάρσαλα Κυριακή Παναγιωτοπούλου καταγγέλλουν την υπονόμευση και τον παρασκηνιακό έλεγχο της διαδικασίας ανάδειξης υποψηφίων της Δ.Ο. στα Φάρσαλα και δηλώνουν την παραίτηση των υποψηφιοτήτων τους και της εφορευτικής επιτροπής.

Αναλυτικά η επιστολή παραιτήσεων

«Όλο το προηγούμενο διάστημα ήμασταν εμπράκτως παρόντες βάζοντας πλάτη για την Προοδευτική Παράταξη για να μπορούμε σήμερα να συζητάμε για την προοπτική της. Μια προοπτική όμως η οποία υπονομεύεται από παλαιολιθικές πρακτικές διορισμένων θεσμικών παραγόντων.

Τις τελευταίες ημέρες βιώσαμε καταστάσεις οι οποίες δεν τιμούν την ιστορία της προοδευτικής παράταξης στο νομό μας. Μέσα από παρασκηνιακές μεθόδους και από συμπαιγνίες στις οποίες πρωταγωνιστούσε ο διορισμένος γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΚΙΝΑΛ Λάρισας. Επιχειρήθηκε  τεχνηέντως ο παρασκηνιακός έλεγχος της διαδικασίας ανάδειξης υποψηφίων της Δ.Ο στα Φάρσαλα.

Την Τετάρτη 20/06/2018 στις 10:00μ.μ. ήταν γνωστές 7 υποψηφιότητες ενώ στις 10:20μ.μ, γίνανε 9. Αν το αφήναμε και άλλο χρονικό διάστημα θα γινόταν περισσότερες. Οι τρόπος ήταν διαβλητός γιατί κάποιοι γνώριζαν τις υποψηφιότητες – μετά από ομολογία του Γραμματέα της Ν.Ε.-για να κάνουν τα παιχνίδια τους. Είχαν γνώση ποιες υποψηφιότητες κατατίθεντο. Με αυτό τον τρόπο κάνανε παρασκηνιακό σχεδιασμό με παιχνίδι στημένο, όχι σε βάση ίση των υποψηφίων. Αυτό δημιουργεί άνισες συνθήκες και για άλλη μια φορά μας παραπέμπει στο παρελθόν και όχι σε κάτι νέο.»

Για αυτούς τους λόγους αποσύρουμε τις υποψηφιότητες μας οι:

Αθανάσιος Αργυράκης

Ευγενία Τσιάκαλου

Κυριακή Παναγιωτοπούλου

Κωνσταντία Μπένου-Παπακωνσταντίνου

Σοφία Ταστεμίρογλου

καθώς και τα μέλη της εφορευτικής επιτροπής:

Αμαλία Δημουλά (πρόεδρος)

Ιουλία Εγγλέζου

Παρασκευή Αρσενοπούλου»

Στέλιος Τσάκαλος: Κανονικά η εκλογική διαδικασία

Η απάντηση ήρθε σήμερα από το γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής του Κινήματος Αλλαγής Λάρισας Στέλιος Τσάκαλος που ανέφερε πως η διαδικασία θα γίνει κανονικά. Στους ήδη υποψηφίους Γκουντόπουλο Γρηγόριο, Βουλγαράκη Αναστάσιο, Σακελλαρίου Βάια και Παπαδόπουλο Αλέξανδρο προστίθενται και οι Κατσανάκης Κων/νος, Αργυρόπουλος Κων/νος και Μπιρσίμης Γεώργιος.

Αναλυτικά η επιστολή απάντησης του γραμματέα της Ν.Ε. ΚΙΝΑΛ Λάρισας

«Σε απάντηση της επιστολής παραίτησης των 5 υποψηφίων για τις εκλογές ανάδειξης της επταμελούς Συντονιστικής Γραμματείας της Δ.Ο. Φαρσάλων του Κινήματος Αλλαγής σας ενημερώνω για τα εξής:

1ον . Όλες οι υποψηφιότητες (9 στο σύνολο) για τις ανωτέρω εκλογές, υποβλήθηκαν εμπρόθεσμα και συγκεκριμένα οι έξι(6), μεταξύ των οποίων και οι 5 παραιτηθέντες στις 19.06.2018 και ώρα 21:48 μμ και οι υπόλοιπες τρεις(3) στις 20.06.2018 και ώρα 20:28 μμ, με καταληκτική προθεσμία, τις 22:00 μμ της 20.06.2018.

Τα ηλεκτρονικά στοιχεία καταγραφής των υποψηφιοτήτων υπάρχουν, είναι αναμφισβήτητα και είναι στη διάθεση οποιουδήποτε ενδιαφερομένου ανά πάσα στιγμή.

2ον . Είναι προφανές ότι τα περί μεθόδευσης υποψηφιοτήτων αφορούν μάλλον στους παραιτηθέντες γιατί καθώς φαίνεται τους χάλασε τα σχέδια, ώστε επί της ουσίας να μη γίνουν εκλογές και η επταμελής Συντονιστική Γραμματεία να αποτελείται αποκλειστικά από τους ίδιους.

Άλλωστε η παραίτηση και των 3 μελών της εφορευτικής επιτροπής (τους οποίους η Κα Παναγιωτοπούλου όρισε και έκανα αποδεκτούς) αυτό ακριβώς υποδηλώνει.

3ον . Θέλω να διαβεβαιώσω όλα τα μέλη και τους φίλους του Κινήματος Αλλαγής της επαρχίας Φαρσάλων ότι η εκλογή της Συντονιστικής Γραμματείας θα γίνει κανονικά την Κυριακή, όπως έχει προγραμματιστεί για όλη την Ελλάδα με υποψηφίους που έχουν εκδηλώσει και εκδηλώνουν το ενδιαφέρον τους γι αυτό.

Η ενότητα του Κινήματος θα διαφυλαχθεί με κάθε τρόπο ενάντια στις διχαστικές πρακτικές ορισμένων.

4ον . Όσον αφορά τους απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς στο πρόσωπό μου (διορισμένος Γραμματέας της Ν.Ε. κλπ.) αυτό δείχνει έλλειψη σεβασμού και προσβολή θεσμικών αποφάσεων των ανωτέρω οργάνων του Κινήματος Αλλαγής».

ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ!!!

Ο Γραμματέας της Ν.Ε

Κινήματος Αλλαγής

Στέλιος Τσιάκαλος»

Πηγή: ifarsala.gr