Η ΑΕ Καραϊσκάκης έβαλε τέλος στο σερί νικών του Απόλλωνα Λάρισας καθώς στο πλαίσιο της 15ης αγωνιστικής της Football League η ομάδα της Άρτας επικράτησε με 2-0 χάρη σε τέρματα του Λουκίνα (20′) και του Χούσου (81′) ούσα καλύτερη στη μεγαλύτερη διάρκεια του παιχνιδιού.

Ο Απόλλων Λάρισας κλείνει τον πρώτο γύρο μέσα στο στόχο όπου είναι η παραμονή στην κατηγορία τερματίζοντας στην 9η θέση με 25 βαθμούς ενώ την επόμενη αγωνιστική θα πάρει ένα ξεκούραστο… τρίποντο καθώς αντιμετωπίζει τον Αχαρναϊκό όπου έχει αποχωρήσει από το πρωτάθλημα.

Από την άλλη πλευρά η ομάδα της Άρτας επιβεβαίωσε τον κανόνα της… έδρας συνεχίζοντας να δείχνει αρκετά δυνατή στο γήπεδο των Αγίων Αναργύρων πετυχαίνοντας την 6η νίκη σε 9 ματς όπου έχει φιλοξενήσει ομάδες της Football League.

Η ΑΕ Καραϊσκάκης μπήκε δυνατά, ο Απόλλωνας όμως πραγματοποίησε την πρώτη του τελική του ματς όταν στο 3′ ο Καρακατσάνης έκανε το σουτ από μακριά όμως η μπάλα πέρασε άουτ. Οι γηπεδούχοι πήραν μέτρα και άρχισαν να γίνονται πιο απειλητικοί έχοντας ρυθμό επιθετικά.

Στο 10′ η σέντρα του Μπεκατώρου, βρέθηκε τον Λουκίνα εντός περιοχής που έκανε την κεφαλιά όμως η μπάλα πέρασε άουτ. Στο 14΄οι φιλοξενούμενοι απείλησαν όταν το φάουλ του Σάκη Κανούλα, το απέκρουσε ο Μέλκας που εκτινάχθηκε σωστά στη γωνιά του και έδιωξε τη μπάλα.

Η ομάδα της Άρτας συνέχισε να απειλεί και στο 19′ ο Μπεκατώρος έβγαλε ωραία σέντρα σημαδεύοντας τον Χούσο που έκανε το πλασέ όμως ο Ιβανίδης έβαλε την κόντρα πάνω στην γραμμή και ο Παϊτέρης μπλόκαρε στη συνέχεια της φάσης.

Οι ευκαιρίες μετουσιώθηκαν σε γκολ στο 20. Από εκτέλεση φάουλ του Δημητριάδη, ο Λουκίνας πήρε την κεφαλιά με την μπάλα να βρίσκει αρχικά στο οριζόντιο δοκάρι και στη συνέχεια στα δίχτυα για το 1-0.

Οι γηπεδούχοι μετά το προβάδισμα άρχισαν να ρίχνουν ρυθμούς δείχνοντας πως ελέγχουν το παιχνίδι. Στο 44′ είχαν και την ευκαιρία να το… τελειώσουν όταν ο Μακρής έκανε την κάθετη, ο Παϊτέρης πρόλαβε τον Κυριακή, ο Χούσος όμως στην συνέχεια της φάσης πλάσαρε με τον Ανδρέου να διώχνει πάνω στη γραμμή κρατώντας το 1-0.

Η ΑΕ Καραϊσκάκης έπαιξε όμορφο ποδόσφαιρο και στο δεύτερο ημίχρονο όπου έχασε και ευκαιρίες.

Ο Απόλλωνας πέρα από την ευκαιρία του Τσιλούλη στο 53′ όπου απείλησε με μία άστοχη κεφαλιά δεν κατάφερε να ενοχλήσει ιδιαίτερα. Η ΑΕ Καραϊσκάκης στο 55′ απείλησε με τον Λουκίνα και στο 57′ με τον Κυριακή όπως και στις δύο περιπτώσεις μπλόκαρε ο Παϊτέρης.

Στο 61′ ο Λουκίνας μέσα από την περιοχή επιχείρησε το σουτ όμως η μπάλα έφυγε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.

Η ΑΕ Καραϊσκάκης είχε δοκάρι στο 75′ όταν το σουτ του Μακρίδη βρήκε στην συμβολή των δοκών του Παϊτέρη.

Παρόλα αυτά οι γηπεδούχοι κατάφεραν να κλειδώσουν το ματς στο 81′. Η σέντρα του Δημητριάδη για τον Μακρίδη, αυτός πάσαρε στον Χούσο και ο τελευταίος με δυνατό σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 2-0 τελειώνοντας το ματς!

Ο Απόλλων Λάρισας τελείωσε το ματς με 10 παίκτες με τον Σκούπρα να δέχεται την δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 88′ με σκοπό να εκμεταλλευτεί την επόμενη αγωνιστική όπου θα έρθει ένα εύκολο τρίποντο για την ομάδα της Λάρισας καθώς θα αντιμετωπίσει τον Αχαρναϊκό όπου και θα εκτίσουν τις ποινές τους αρκετοί ποδοσφαιριστές.

ΑΕ Καραϊσκάκης – Απόλλων Λάρισας 2-0

Σκόρερς: 20′ Λουκίνας, 81′ Χούσος.

Kάρτες: 44′ Μακρής, 62′ Μπεκατώρος, 78′ Παπανίκου, 80′ Χούσος, 80′ Λουκίνας / 32′ Καρακατσάνης, 62′, 88′ Σκούπρα

Αποβολές: 88′ Σκούπρα

AE Καραϊσκάκης (Σάκης Παπαβασιλείου): Μέλκας, Παπανίκου, Μπεκατώρος, Καραγιαννίδης, Νικολόπουλος, Χούσος (88′ Ρανγκέλοφ), Μακρής, Ψιάνος (71′ Κόλλινς), Δημητριάδης, Κυριάκης (59′ Μακρίδης), Λουκίνας.

Απόλλων Λάρισας (Νίκος Θεοδοσιάδης): Παϊτέρης, Σκούπρα, Κουρτεσιώτης, Παπαζαχαρίας, Β. Ανδρέου, Ιβανίδης (46′ Σουλίδης), Χατζής, Μαυριάς, Τσιλούλης (72′ Γαρυφαλλόπουλος), Καρακατσάνης (83′ Λουκάς), Κανούλας.

Διαιτητής: Παπαδόπουλος (Αχαΐας). Βοηθοί: Οικονόμου (Αχαΐας), Σκορδίλης (Κέρκυρας)

Με πληροφορίες από sportlarissa.gr