Δεν μάσησε για άλλη μια φορά τα λόγια του ο Αλέξης Κούγιας. Ο ισχυρός άνδρας της ΑΕΛ επανέλαβε την Τρίτη (21/8) ότι ο Ολυμπιακός δεν έχει τηρήσει τα όσα συμφωνήθηκαν στο θέμα της μεταγραφής του Μασούρα, ενώ στάθηκε ξανά στην τακτική των δανεικών.
Όσον αφορά τον Βαγγέλη Μαρινάκη, εξήγησε ότι δεν έχει ιδιαίτερες σχέσεις, ενώ για τον Δημήτρη Μελισσανίδης είπε ότι γνωρίζει το παρασκήνιο «γι’ αυτό η ΑΕΚ παίρνει πρωταθλήματα μόνο με αυτόν», κάνοντας λόγο για «συνεργείο» της ΕΠΟ που αλλάζει... συνεργασίες.
Παράλληλα, αναφέρθηκε και στο σχέδιο της αναδιάρθρωσης, αλλά και τις φιλοδοξίες της ΑΕΛ για τη φετινή σεζόν.

Αναλυτικά τα όσα είπε στον «Fair Play FM» για:

-τη δήλωσή του για δανεικούς και Ολυμπιακό: «Η δήλωσή μου έχει να κάνει με αυτό το νταραβέρι που γίνεται με τους δανεικούς και τις θυγατρικές ομάδες. Δείτε τα αποτελέσματα των ομάδων που έχουν τους δανεικούς με αυτούς που τους δάνεισαν. Ο Ατρόμητος πέρσι πήγε να πάρει πρωτάθλημα με επτά δανεικούς. Είχε τον Χατζιησαΐα, είχε το Γιαννούλη, είχε τον Ουάρντα. Ο Πανιώνιος τόσα χρόνια έχει δανεικούς, ο ΟΦΗ παίρνει δύο δανεικούς από τον ΠΑΟΚ. Έτσι, λοιπόν δεν έχουμε ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα ούτε στην κορυφή ούτε στη βάση. Πολλές φορές παρερμηνεύονται τα λεγόμενά μου. Εμένα με νοιάζει αυτά που λέω να μεταφέρονται αντικειμενικά».

-τις σχέσεις του με τον Μαρινάκη: «Με τον Μαρινάκη δεν έχω ιδιαίτερες σχέσεις. Είμαι ο δικηγόρος του ομίλου «Παραπολιτικά». Μία φορά συναντήθηκα μαζί του για νομικό θέμα. Εγώ είχα κάνει μία αντρίκεια συμφωνία για τον Μασούρα. Να πάρω ένα εκατ. ευρώ σε ένα χρόνο και δύο παίκτες από το Ολυμπιακό, οι οποίοι θα ανήκαν σε μένα και θα υπέγραφαν τριετές συμβόλαιο. Η συμφωνία δεν τηρήθηκε ποτέ».

-τις εξαρτήσεις που δημιουργούνται από τους δανεισμούς ποδοσφαιριστών: «Ακούγεται ότι ο ΠΑΟΚ έχει ευαισθησία με συγκεκριμένες ομάδες. Ο Μυστακίδης πήγε στον ΠΑΣ Γιάννινα. Ο ΠΑΣ Γιάννινα είχε χρέη 7,7 εκατ. ευρώ στην εφορία. Ο Πανιώνιος είχε 8 εκατ. ευρώ χρέη και είχε τον Μπανανά με συμβόλαιο 250.000 ευρώ. Πώς γίνεται αυτό; Εγώ έχω συμβόλαια μέχρι 150.000 ευρώ. Δεν κάνω υψηλότερα, γιατί αλλιώς θα πτωχεύσω. Αυτά πρέπει να τα πει κάποιος σε κάποια στιγμή. Γράφω στα παλιά μου τα παπούτσια αν θα πάρω τους παίκτες από το Ολυμπιακό. Εγώ… ξεπατώθηκα τις τελευταίες μέρες των μεταγραφών και πήρα τον Κούνιτς και τον Νούνιτς».

-το φετινό πρωτάθλημα: «Οι ομάδες είναι καλύτερες από πέρσι. Αν «παίξουν» και οι διαιτητές και οι δικαστές σωστά, νομίζω ότι θα γίνει το καλύτερο πρωτάθλημα όλων των εποχών. Αρκεί να διεξαχθεί με δίκαιους όρους. Βλέπω ότι η Stoiximan έχει βάλει την ομάδα ως τρίτο φαβορί για να πέσει. Εγώ θεωρώ ότι δύο από τις ομάδες στις οποίες έχει χορηγία θα υποβιβαστούν. Αρνήθηκα τα «ψίχουλα» που μου είχε προτείνει».

-το σχέδιο αναδιάρθρωσης των πρωταθλημάτων: «Για να γίνουν 12 οι ομάδες έχουμε τις τρεις που θα υποβιβαστούν από την Α’ Εθνική, τις τέσσερις που θα ανεβούν από τη Γ’ Εθνική. Οι ομάδες της Β’ Εθνικής από τώρα έχουν πάει σε άρματα. Η Παναχαϊκή δεν το κρύβει ότι είναι με την ΑΕΚ, η Δόξα Δράμας δεν το κρύβει ότι πρόσκειται στον ΠΑΟΚ. Ο Μελισσανίδης είναι καταπληκτικός για την ομάδα του, αλλά δεν είναι καλός για το ποδόσφαιρο. Ξέρει πώς παίζεται το ποδόσφαιρο στο παρασκήνιο. Το ίδιο «συνεργείο» που είχε την ΑΕΚ πήγε στη συνέχεια στον Ολυμπιακό, μετά στον Πατέρα και τέλος στον Μαρινάκη. Το «συνεργείο» είναι το περιβάλλον της ΕΠΟ. Ο Βίκτωρας ήταν πάντοτε στο υπουργείο στο κομμάτι των προμηθειών».

-τον Δημήτρη Μελισσανίδη: «Ο Μελισσανίδης ξέρει το παρασκήνιο, γι’ αυτό η ΑΕΚ παίρνει πρωταθλήματα μόνο με αυτόν»

-την παρουσία της ΑΕΛ στο φετινό πρωτάθλημα: «Θα τους κοιτάξουμε όλους στα μάτια. Είμαστε η μοναδική ομάδα που ανέβηκε από τη Φούτμπολ Λιγκ και κέρδισε αμέσως τον Ολυμπιακό. Είχε πολύ καλά αποτελέσματα και… σχεδόν έφτασε στον τελικό του Κυπέλλου».

-τα ευρωπαϊκά παιχνίδια των ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Ολυμπιακού: «Θα περάσουν και οι τρεις, είναι πολύ καλές ομάδες και οι τρεις. Το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι ανταγωνιστικό, γι’ αυτό θέλουν όλοι οι μάνατζερ να φέρουν τους παίκτες τους στην Ελλάδα. Είναι το 11ο πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα παγκοσμίως».

a-sports.gr