Τις προϋποθέσεις τις οποίες πρέπει να πληρούν τα κρέατα που διατίθενται στο εμπόριο ως «ελληνικά» υπενθυμίζει με εγκύκλιό του το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, εν όψει του Πάσχα.
Όπως αναφέρεται στην εγκύλλιο, εξακολουθεί να βρίσκεται σε ισχύ ο Καν. (ΕΕ) 1337/2013 και ειδικότερα το άρθρο 5 σχετικά με τις ενδείξεις της επισήμανσης ανά είδος κρέατος.
Σύμφωνα με το άρθρο 5, παρ. 2 του κανονισμού, δύναται να επισημανθούν ως «Ελληνικά» τα κρέατα, μόνο εάν αποδεικνύεται από την επιχείρηση, με τρόπο ικανοποιητικό, ότι το κρέας έχει αποκτηθεί από ζώα που έχουν γεννηθεί, εκτραφεί και σφαγεί στην Ελλάδα.
Mε σκοπό την ομοιόμορφη επισήμανση των σφάγιων ελληνικής καταγωγής  και με ευθύνη των επιχειρήσεων, αυτή θα γίνεται με χρήση σφραγίδας παραλληλόγραμμου σχήματος και με την εγκεκριμένη για τρόφιμα χρωστική Ε133 (λαμπρό κυανούν) χρώματος «τυρκουάζ», εντός της οποίας θα αναγράφεται η ένδειξη «ΕΛΛΑΣ» ή «ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ.