Κάλεσμα σε όλους τους αγρότες να ενισχύσουν το μπλόκο στον κόμβο του Πλατυκάμπου που θα στηθεί αύριο Πέμπτη, απευθύνει η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων ν. Λάρισας. Οπως αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση «Η ΕΟΑΣΝΛ καλεί τους αγρότες και κτηνοτρόφους, όλους όσους πλήττονται από τα οξυμμένα προβλήματα που δημιουργεί η πολιτική της Κυβέρνησης να στήσουν μαχητικό και δυναμικό μπλόκο στον κόμβο Πλατυκάμπου την Πέμπτη 25 Γενάρη. Φτάνει πια με την απογοήτευση, την μοιρολατρία, την ηττοπάθεια!
Κανένας δεν πρέπει να μείνει σπίτι του την ίδια στιγμή που αδυνατεί να καλύψει τις τρέχουσες υποχρεώσεις του, το εισόδημα του μειώνεται σταθερά τα τελευταία χρόνια, φόροι, εισφορές και χαράτσια παίρνουν πάνω από 50% του μειωμένου εισοδήματος του.
Μπροστά μας βρίσκονται ακόμη χειρότερα μέτρα που θα υλοποιηθούν αν δεν το αποτρέψουμε με τους αγώνες μας. Με τους αγώνες μας κερδίσαμε, ικανοποιήθηκαν κάποια αιτήματα, πήραμε ανάσες, αποτρέψαμε χειρότερα μέτρα ή τα καθυστερήσαμε. Η κατάσταση θα ήταν πολύ χειρότερη αν καθόμασταν στα σπίτια μας όπως μας καλούν να κάνουμε σήμερα.
Δίνουμε μαχητική απάντηση:
- Στις δηλώσεις του υπουργού ότι η στατιστική υπηρεσία δείχνει αύξηση του εισοδήματος των αγροτών και ότι η κυβέρνηση είναι περήφανη που το πέτυχε!!!
- Στις δηλώσεις του κ. Τσακαλώτου ότι «το ΔΝΤ θα μας πιέσει για το αφορολόγητο» στην ουσία προαναγγέλλει μείωση ή κατάργηση του αφορολόγητου που κερδίσαμε με τα μπλόκα μας 40 ημέρες στον δρόμο.
- Στην επιχείρηση της κυβέρνησης να ενεργοποιήσει τον κοινωνικό αυτοματισμό και να συκοφαντήσει τον αγώνα μας.
Η ΕΟΑΣΝΛ, οι Αγροτικοί Σύλλογοι και η Επιτροπή Αγώνα Αγροτών καλούμε σε συμμετοχή στο μπλόκο Πλατυκάμπου και απλώνουμε το χέρι σε όποιον θέλει να αγωνιστεί, αντίπαλος μας είναι οι πολιτικές που μας ξεκληρίζουν, δεν αποκλείουμε κανέναν που συμφωνεί με το πλαίσιο αιτημάτων και θέλει να παλέψει».