Με την οργάνωση συντονισμένων αγροτικών κινητοποιήσεων σε όλη τη χώρα που θα κορυφωθούν στο τρίτο δεκαήμερο του Γενάρη οι μικρομεσαίοι αγρότες και κτηνοτρόφοι θα απαντήσουν αγωνιστικά στη συνεχιζόμενη επίθεση από την πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ, που γίνεται ακόμα πιο σκληρή με τα νέα μέτρα που προωθούνται. Οι αγωνιστικές δράσεις με πολλές και διάφορες μορφές θα ξεκινήσουν αμέσως μετά τις γιορτές, στις αρχές Γενάρη ενώ αγωνιστικό ραντεβού κλείνουν οι αγρότες και στην «AGROTICA» στη Θεσσαλονίκη.
Αυτά αποφασίστηκαν στη μαζική σύσκεψη που οργάνωσε η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων στη Λάρισα, στην οποία έγινε πλούσια και γόνιμη συζήτηση για την οργάνωση του αγώνα, την επικαιροποίηση του πλαισίου αιτημάτων και την αναγκαία ανασυγκρότηση του αγροτικού κινήματος.
Στα μέσα του Γενάρη θα πραγματοποιηθεί νέα σύσκεψη της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων η οποία θα εξετάσει την μέχρι τότε πορεία των προετοιμασιών και θα αποφασίσει για τη μορφή που θα πάρει η κορύφωση της συντονισμένης πάλης της μικρομεσαίας αγροτιάς. Στη σύσκεψη πήραν μέρος εκπρόσωποι από 11 Ομοσπονδίες και από δεκάδες Αγροτικούς Συλλόγους σε όλη τη χώρα. Την εισήγηση παρουσίασε ο Β. Μπούτας, πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Καρδίτσας και μίλησαν εκπρόσωποι απ’ όλη σχεδόν τη χώρα.

902.gr