Το Δημοτικό Συμβούλιο Φαρσάλων χθες Πέμπτη 16 Μαρτίου 2023, ενέκρινε κατά πλειοψηφία το εξής ψήφισμα:
ToΔημοτικό Συμβούλιο Φαρσάλων σύσσωμο εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη του, για το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα το οποίο έλαβε xώρα στα Τέμπη, την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2023.
Εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων και εύχεται ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες. Θεωρεί πως με τον πλέον οδυνηρό τρόπο, αναδείχθηκαν σοβαρότατες παθογένειες που ταλανίζουν τη χώρα μας σε έναν τόσο σπουδαίο και νευραλγικό τομέα, όπως είναι οι μεταφορές.
Ζητεί την τάχιστη, πολύπλευρη και αμερόληπτη διερεύνηση των αιτιών του δυστυχήματος από τα αρμόδια όργανα της πολιτείας, καθώς και την απόδοση ευθυνών στο ακέραιο προς όλες τις κατευθύνσεις και τις προηγούμενες μέχρι τώρα κυβερνήσεις.
Το Δημοτικό Συμβούλιο Φαρσάλων καλεί την τωρινή κυβέρνηση αλλά και όλες εκείνες που θα ακολουθήσουν, να λάβουν όλα τα απαιτούμενα μέτρα ώστε να μη ξανασυμβεί μία τέτοια ανθρώπινη τραγωδία, αλλά και να εκσυγχρονιστεί το σιδηροδρομικό δίκτυο βασιζόμενο πρωτίστως στην ασφάλεια, τη χρηστικότητα και την αξιοπιστία. Είναι το ελάχιστο που μπορεί να γίνει στη μνήμη των θυμάτων.