Η Διοίκηση του Επιμελητηρίου Λάρισας με το παρόν ψήφισμα δηλώνει "την αντίθεσή της στην απόφαση της διοίκησης της Εθνικής Τράπεζας περί αναστολής λειτουργίας του υποκατάστηματός της στον Τύρναβο.

Η αδήριτη αναγκαιότητα να συνεχιστεί απρόσκοπτα η λειτουργία του υποκαταστήματος είναι στρατηγικής σημασίας για όλη την περιοχή του Δήμου Τυρνάβου, καθώς το συγκεκριμένο υποκατάστημα έχει παρουσία μισού περίπου αιώνα στο κέντρο της πέμπτης μεγαλύτερης πόλης της Θεσσαλίας.

Επομένως, όπως γίνεται κατανοητό, η απόφαση αναστολής της λειτουργίας του δεν συνάδει με την σημαντική οικονομική δραστηριότητα της περιοχής, το θεσμικό βάρος του Τυρνάβου, καθώς και τον αριθμό των κατοίκων, των επιχειρήσεων και των επισκεπτών της περιοχής, οι οποίοι συναλλάσσονται καθημερινά μέσω του συγκεκριμένου τραπεζικού υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας.

Επιπλέον, η απόφαση της ΕΤΕ λαμβάνει χώρα σε μια χρονική περίοδο σχεδιασμού ανασυγκρότησης της Θεσσαλίας λόγω των πρόσφατων φυσικών καταστροφών που έπληξαν την ευρύτερη περιοχή.

Για τους λόγους αυτούς ζητούμε:

Από τη διοίκηση της Τράπεζας να επανεξετάσει το εν λόγω θέμα και να δώσει την πρέπουσα λύση, συνεχίζοντας τη λειτουργία του υποκαταστήματος στον Τύρναβο.

Από τον αρμόδιο υπουργό, τους πολιτικούς και τους φορείς του νομού μας, στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων τους, να ενεργήσουν τα δέοντα ώστε να μην κλείσει το υποκατάστημα."