Να γίνουν ψηφιακά οι εξετάσεις στα πανεπιστήμια για να μην χαθεί το εξάμηνο λόγω καταλήψεων αποφάσισαν οι πρυτάνεις στη διάρκεια της έκτακτης συνόδου που πραγματοποίησαν με τηλεδιάσκεψη, με τη συμμετοχή και του υπουργού Παιδείας Κυριάκου Πιερρακάκη.

Υπό κατάληψη βρίσκονται περισσότερες από εκατό πανεπιστημιακές σχολές στη χώρα αντιδρώντας στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τα μη κρατικά πανεπιστήμια, ενώ Δευτέρα και Τρίτη συνέρχονται οι γενικές συνελεύσεις των φοιτητών για την πορεία των κινητοποιήσεών τους.

Υπενθυμίζεται ότι συνεδρίαση της συνόδου των πρυτάνεων έγινε κατόπιν αιτήματος του υπουργού Παιδείας, Κυριάκου Πιερρακάκη, για να εξετάσουν εναλλακτικές λύσεις για τη διεξαγωγή των φοιτητικών εξετάσεων του εξαμήνου και κυρίως τη δυνατότητα να γίνουν εξ αποστάσεως, όπως έχει προτείνει με εγκύκλιό του το Υπουργείο Παιδείας.

«Προτεραιότητα για τη Σύνοδο των Πρυτάνεων αποτελεί η ομαλή ολοκλήρωση των εκπαιδευτικών διαδικασιών με την αξιοποίηση και των εξ αποστάσεως μεθόδων, εφόσον αυτές απαιτηθούν», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσε η Σύνοδος των Πρυτάνεων.

athina984.gr