Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λάρισας «Κων/νος Κούμας» φοράει τα γιορτινά της και προσκαλεί τα παιδιά να μοιραστούν μαζί μας αξέχαστες παραμυθένιες στιγμές γεμάτες με αφηγήσεις, κατασκευές, μουσική, παιχνίδια και πολλές χριστουγεννιάτικες ιστορίες που ζωντανεύουν μέσα από αναγνώσεις!

Όλες οι χριστουγεννιάτικες δράσεις θα πραγματοποιηθούν από το προσωπικό της Βιβλιοθήκης στο παιδικό τμήμα και απευθύνονται σε παιδιά δημοτικού. Δεν έχουν κόστος συμμετοχής, είναι όμως απαραίτητη η έγκαιρη δήλωση ενδιαφέροντος.

Πληροφορίες στη διεύθυνση της Βιβλιοθήκης 28ης Οκτωβρίου 9 και το τηλ. 2410531973.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων αναλυτικά έχει ως εξής:

Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2023, ώρα 5:30 μ.μ. - 7:00 μ.μ.

«Χριστουγεννιάτικες κατασκευές και παιχνίδια»

Με σκοπό να κρατήσουμε τη μαγεία των Χριστουγέννων όλη τη χρονιά, παρέα με τους μικρούς μας φίλους και με οδηγό τη φαντασία και τη δημιουργικότητά μας, φτιάχνουμε όμορφες χριστουγεννιάτικες κατασκευές για το σπίτι, παίζουμε διασκεδαστικά χριστουγεννιάτικα παιχνίδια ακούγοντας χριστουγεννιάτικες μελωδίες και τραγούδια.

Το χριστουγεννιάτικο εργαστήρι σχεδίασαν και υλοποιούν οι εκπαιδευτικοί Γκουντουβά Βάγια και Δέσποινα Μπαντή και απευθύνεται σε παιδιά του Δημοτικού.

Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου 2023, ώρα 11:00 π.μ. - 12:30 μ.μ.

«Ακολουθώντας τα βήματα του τέταρτου Μάγου»

(Με αφορμή το βιβλίο του Χένρυ Βαν Ντάυκ «ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΔΩΡΟ, Η ιστορία του τέταρτου Μάγου»).

Την ιστορία των Τριών Μάγων που ταξίδεψαν από τα βάθη της Ανατολής για να προσφέρουν τα δώρα τους στη φάτνη της Βηθλεέμ, τη γνωρίζετε. Έχετε όμως ακούσει ποτέ την ιστορία του τέταρτου Μάγου, που είδε κι αυτός το αστέρι ν΄ ανατέλλει και κίνησε να το ακολουθήσει; Γνωρίζετε τις περιπέτειές του; Ξέρετε πόσο κράτησε το μακρινό αυτό ταξίδι και αν πέτυχε τελικά τον σκοπό του;

Σας προ-καλούμε να ανακαλύψετε τις απαντήσεις στα ερωτήματά σας -και όχι μόνο- μέσα από διάφορες δραστηριότητες …. στον χώρο της βιβλιοθήκης σ΄ ένα εορταστικό κλίμα.

Το πρόγραμμα σχεδίασαν και υλοποιούν οι εκπαιδευτικοί Σουλτάνα Γκαργκάνα και Κωνσταντίνα Νικοπούλου και απευθύνεται σε παιδιά του Δημοτικού.

Πέμπτη 4 Ιανουαρίου 2024, ώρα 11:00 π.μ. - 12:30 μ.μ.

«Η νύχτα μετά την Πρωτοχρονιά»

« Ήταν η νύχτα μετά την Πρωτοχρονιά κι ο Αϊ- Βασίλης τον σάκο του στην άκρη έβαζε πια…» Πώς είναι η νύχτα μετά την Πρωτοχρονιά; Τι κάνουν ο Αϊ Βασίλης και οι βοηθοί του; Σε αυτά και σε άλλα ερωτήματα θα προσπαθήσουμε να απαντήσουμε με τους μικρούς μας φίλους ταξιδεύοντας με τη φαντασία μας στις μέρες των γιορτών που πέρασαν αλλά και σε αυτές που έρχονται, αφήνοντας τη μαγεία των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς να μας ακολουθήσει όλο το χρόνο. «…Άλλωστε μέχρι την επόμενη Πρωτοχρονιά 364 μέρες είναι μόνο τελικά!»

Με αφορμή τo βιβλίo «Η νύχτα μετά την Πρωτοχρονιά» του συγγραφέα Κες Γκρέι και με εικονογράφηση της Κλερ Πάουελ των εκδόσεων Ψυχογιός, θα ανακαλύψουμε το κρυφό νόημα των γιορτών, θα παίξουμε και θα εκφραστούμε δημιουργικά.

Το πρόγραμμα σχεδίασαν και υλοποιούν οι εκπαιδευτικοί Ειρήνη Κολλάτου και Βάγια Γκουντουβά και απευθύνεται σε παιδιά δημοτικού.