Με παρουσία του Υφυπουργού Πολιτισμού, Χρίστου Δήμα και πλήθους κόσμου από την επιστημονική κοινότητα, πραγματοποιήθηκαν σήμερα στο Πάρκο Καινοτομίας JOIST, στη Λάρισα, τα εγκαίνια της έκθεσης «Από τον Τροχό στην Τεχνητή Νοημοσύνη: Μια Σύντομη Ιστορία της Καινοτομίας».

Η έκθεση συμπεριλαμβάνει την περίοδο από τα τέλη του 18ου αιώνα, έως τις αρχές του 20ου και καταλήγει στις νέες καινοτομίες και την τεχνητή νοημοσύνη, που εξελίσσονται ολοένα και περισσότερο στη σύγχρονη εποχή.

Ο τρίτος εκθεσιακός σπόνδυλος, ο σημαντικότερος για τη σύγχρονη εποχή, τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Λαρισαίων και διοργανώνεται σε συνεργασία με το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας.

Οι καινοτομίες που παρουσιάζονται σε αυτόν, προσπαθούν να απαντήσουν στα ηθικά διλήμματα της εποχής όσον αφορά την εξέλιξη των εφευρέσεων και της τεχνητής νοημοσύνης και να δώσει τροφή για σκέψη σε μικρούς και μεγάλους επισκέπτες.

Στα εγκαίνια της έκθεσης προσκεκλημένος ήταν και ο Βουλευτής του Νομού Λάρισας της Νέας Δημοκρατίας, Χρήστος Καπετάνος, ο οποίος συνομίλησε με τον Υφυπουργό Πολιτισμού και συνεχάρη την διοίκηση του Joist, ενώ έκανε και τις ακόλουθες δηλώσεις:

«Βρέθηκα σήμερα στα εγκαίνια της έκθεσης «Από τον Τροχό στην Τεχνητή Νοημοσύνη: Μια Σύντομη Ιστορία της Καινοτομίας», στο Πάρκο Καινοτομίας JOIST στη Λάρισα, για το οποίο νιώθουμε βαθιά υπερήφανοι και δηλώνει ότι η πόλη μας είναι πάντα πρωτοπόρος στην εξέλιξη της κοινωνίας.

Μια έκθεση πολύ επίκαιρη, αν αναλογιστεί κανείς τα άλματα που έχουν γίνει στον χώρο της καινοτομίας, με την Τεχνητή Νοημοσύνη να κατακτά πια ολοένα και πιο σημαντικό ρόλο στη σύγχρονη εποχή.

Συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές»!