Σήμερα ανήμερα του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου, γιορτάζει ο νομικός κόσμος της Ελλάδας. Πλήθος δικαστικών και δικηγόρων παρέστησαν στον Μητροπολιτικό ναό του Αγίου Αχιλλείου στη Λάρισα, όπου τελέστηκε πανηγυρική θεία λειτουργία, χοροστατούντος του Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου κ.κ. Ιερονύμου.

Στη συνέχεια ακολούθησε η εθιμοτυπική δεξίωση που παραθέτει κάθε χρόνο ο Δικηγορικός Σύλλογος Λάρισας, στο Φρούριο, με τους δικαστικούς και τους δικηγόρους να ανταλλάσσουν απόψεις περί των θεμάτων δικαιοσύνης που απασχολούν τον κλάδο τους.

Ο Βουλευτής του Νομού Λάρισας της Νέας Δημοκρατίας, Χρήστος Καπετάνος, ο οποίος ασκεί το επάγγελμα του δικηγόρου, μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας δήλωσε:

«Η σημερινή μέρα αποτελεί γιορτή για τους Δικαστικούς και τους Δικηγόρους της Ελληνικής επικράτειας. Η αμερόληπτη δικαιοσύνη αποτελεί τη βάση της δόμησης ενός Κράτους Δικαίου, η ύπαρξη της οποίας κρίνεται αναγκαία ιδιαίτερα στην εποχή που διανύουμε, με τις καθημερινές προκλήσεις να είναι συνεχείς», ανέφερε ο Βουλευτής ΝΔ Λάρισας, Χρήστος Καπετάνος.

«Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος τιμήσαμε τη μνήμη του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου, του προστάτη της δικαιοσύνης, την οποία έχουμε δώσει όρκο να υπηρετούμε σθεναρά και αμερόληπτα. Ειδικά αυτήν την δύσκολη περίοδο για την Θεσσαλία επιζητούμε την ενότητα όλων των συμπολιτών μας, σε ένα Κράτος Δικαίου που μας αξίζει.»