Επίσκεψη στην Αγιά, επ’ ευκαιρίας του εορτασμού για τους πολιούχους της Αγίους, Αντωνίου του Μεγάλου και Αντωνίου του Νέου, πραγματοποίησε ο πρώην Πρόεδρος της ΝΟ.ΔΕ. Λάρισας, Νέας Δημοκρατίας, Χρήστος Καπετάνος, την Δευτέρα 16 Ιανουαρίου.
Ο Λαρισαίος πολιτικός παραβρέθηκε στην Ιερή Δοξολογία που πραγματοποιήθηκε για την υποδοχή της ιεράς εικόνας της Παναγίας Ξενιάς από το ανδρικό μονα¬στήρι της Παναγίας Άνω Ξενιάς, στον Ιερό Ναό των Αγίων Αντωνίων στην κεντρική πλατεία της πόλης. Στη συνέχεια παρέστη στο Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό, επί τη μνήμη των προστατών Αγίων που ακολούθησε στον ομώνυμο πανηγυρίζοντα ναό, προεξάρχοντος και πάλι του Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Παναγιάς Άνω Ξενιάς, πατρός Νεκταρίου, με την παρουσία πλήθους πιστών.

Με το πέρας του μέγα εσπερινού, ο κ. Καπετάνος πραγματοποίησε επαφές και συναντήσεις με κατοίκους της Αγιάς, με επαγγελματίες της περιοχής και με εκπροσώπους τοπικών αρχών και φορέων. Μαζί τους είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει τόσο για την τρέχουσα πολιτική επικαιρότητα, όσο και για ζητήματα τοπικού ενδιαφέροντος, ανταλλάσσοντας, παράλληλα, εγκάρδιες ευχές για την εορτή των πολιούχων αγίων, των Αγίων Αντωνίων.
«Βρεθήκαμε σήμερα στην Αγιά προκειμένου να παραστούμε στον εορτασμό για τη μεγάλη γιορτή των προστατών Αγίων της, των Αγίων Αντωνίων. Ο Αντώνιος ο Μέγας, όπως ακριβώς μας υπενθύμισε ο πατήρ Νεκτάριος, τιμάται από την Εκκλησία μας για τον ασκητικό του βίο αλλά και για τις αρετές που χαρακτήριζαν την προσωπικότητά του, αυτές της διάκρισης και της πραότητας. Με ορθή σκέψη, σύνεση, ικανότητα να διακρίνουμε το ψέμα από την αλήθεια αλλά και την ουσία της πολιτικής από την τοξικότητα και το διχαστικό λόγο και συνάμα, με πραότητα στις ενέργειες και τους λόγους μας μπορούμε να βοηθήσουμε την κοινωνία μας, το νομό μας και κατ’ επέκταση τη χώρα μας να προχωρήσει μπροστά, σε μία νέα εποχή. Ας παραδειγματιστούμε, λοιπόν, από το βίο και τη σύνεση του χαρακτήρα του Μέγα Αντωνίου.
Χρόνια πολλά στους συμπολίτες μας από την Αγιά για τον προστάτη Άγιό τους και σε όσες και όσους φέρουν το όνομά του», τόνισε, σε σχετική δήλωσή του ο Χρήστος Καπετάνος.