Την ετήσια εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας πραγματοποίησε ο Σύλλογος Σαμαριναίων Λάρισας “Αγία Παρασκευή” στο κατάμεστο κέντρο εκδηλώσεων “Palladium”. 

Επίσημος προσκεκλημένος και ο Βουλευτής του Νομού Λάρισας της Νέας Δημοκρατίας, Χρήστος Καπετάνος, ο οποίος εξήρε την ύπαρξη των Συλλόγων των Βλάχων ανά την Ελλάδα και έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο Σύλλογο Σαμαριναίων Λάρισας ο οποίος πρωτοστατεί πάντοτε στα πολιτιστικά δρώμενα του νομού μας.

Ακολούθησε παραδοσιακό γλέντι με πρωταγωνιστές τη Σαμαρινιώτικη νεολαία που χόρεψαν με τις παραδοσιακές στολές τιμώντας στο έπακρον τη μεγάλη παράδοσή τους.

Ο Χρήστος Καπετάνος συνεχάρη την Πρόεδρο, κα Γεωργία Αβέλλα και το ΔΣ του Συλλόγου Σαμαριναίων Λάρισας “Αγία Παρασκευή” και στη συνέχεια αντάλλαξε ευχές με τους παρευρισκόμενους για μια φωτεινή χρονιά που ο πολιτισμός θα ξεχωρίσει.

Ο Λαρισαίος Βουλευτής στη συνέχεια έκανε τις εξής δηλώσεις:

«Παρευρέθηκα σήμερα με ιδιαίτερη χαρά και τιμή στην ετήσια εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας που διοργάνωσε ο Σύλλογος Σαμαριναίων Λάρισας “Αγία Παρασκευή”. Οι βλάχοι μέσω των συλλόγων τους μεταφέρουν την παράδοση από γενιά σε γενιά, με τα τραγούδια, τους χορούς και τις αφηγήσεις τους. Ιδιαίτερη μνεία στους νέους που με πάθος στηρίζουν πάντα τις παραδοσιακές εκδηλώσεις, τιμώντας τις αξίες και τα ιδανικά των προγόνων τους.

Συγχαρητήρια στην πρόεδρο κα. Γεωργία Αβέλλα και το ΔΣ του Συλλόγου για την άψογη διοργάνωση για ακόμη μια χρονιά.

Καλή Χρονιά σε όλες και όλους με υγεία και με το βλέμμα στραμμένο στην παράδοση».