«Με την ευχή να ακολουθήσουν κι άλλα νέα παιδιά το παράδειγμα του Τριαντάφυλλου» βράβευσε ο πρώην Πρόεδρος της ΝΟ.ΔΕ. Λάρισας Νέας Δημοκρατίας, και μέχρι πρότινος της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, Χρήστος Καπετάνος τον Βαλκανιονίκη, Τριαντάφυλλο Χατζόπουλο, στο Κλειστό Βαρέων Αθλημάτων του ΕΑΚ Λάρισας.
Συγκεκριμένα, ο Λαρισαίος αθλητής Τριαντάφυλλος Χατζόπουλος κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στην ελληνορωμαϊκή πάλη, στην κατηγορία 75 κιλών στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα Πάλης Παμπαίδων – Παγκορασίδών που διεξήχθη στο Βουκουρέστι της Ρουμανίας, προ δύο εβδομάδων.

 

Στην ίδια εκδήλωση, που οργανώθηκε από το σωματείο του αθλητή την «ΠΑΛΑΙΣΤΡΑ», τελέστηκε και η βράβευση του προπονητή άρσης βαρών Νίκου Σωτηρίου από τον πρόεδρο του ΕΑΚ Λάρισας, Γιάννη Κουρδή για την πολύτιμη βοήθεια του και τη συνολική προετοιμασία των αθλητών των συλλόγων και σωματείων της Λάρισας.
Ο κ. Καπετάνος, κατά την βράβευση του Βαλκανιονίκη, ανέφερε τα εξής: «Θα είναι ευχής έργον και άλλα νέα παιδιά να ακολουθήσουν το παράδειγμα του Τριαντάφυλλου αλλά και όλων των αθλητριών και αθλητών του νομού μας και εν γένει της χώρας μας. Οι νέες και νέοι που ασχολούνται με τον αθλητισμό και είτε διακρίνονται είτε όχι, αποτελούν, πάραυτα, φωτεινά παραδείγματα προς μίμηση, σε αντίθεση με τα λανθασμένα πρότυπα που προβάλλονται τα τελευταία χρόνια. Ο αθλητισμός διαμορφώνει κυρίως προσωπικότητες, χαρακτήρες, διδάσκει την ομαδικότητα και τον υγιή συναγωνισμό.
Παράλληλα, θα ήθελα να εξάρω για ακόμη μία φορά τη σημαντική προσπάθεια που καταβάλλεται από τον Πρόεδρο και την διοίκηση του ΕΑΚΛ, για να έχει η Λάρισα ένα υπερσύγχρονο αθλητικό κέντρο, αντάξιο των μεγάλων πόλεων, που θα μπορεί να φιλοξενεί διοργανώσεις και πρωταθλήματα εθνικού αλλά και πανευρωπαϊκού ενδιαφέροντος.»
Ακράδαντα πιστεύω ότι ο νομός μας θα πρωταγωνιστήσει τα επόμενα χρόνια στην εξαγωγή αθλητικών ταλέντων. Χρέος μας είναι να στηρίζουμε τον αθλητισμό και τους αθλητές μας εμπράκτως. Συγχαρητήρια και πάλι στον Τριαντάφυλλο Χατζόπουλο, στον προπονητή του Νίκο Σωτηρίου, στην διοίκηση της Παλαίστρας και στους γονείς του αθλητή, για την σημαντική διάκριση που επέτυχε, κατακτώντας το αργυρό μετάλλιο στο Βαλκανικό πρωτάθλημα Πάλης».

Παρόντες στην τελετή βράβευσης ήταν ο πρώην αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Πάλης και γραμματέας της Ελληνικής Ομοσπονδίας Φίλων Πάλης, Ξενοφών Αθανασίου, ο τέως Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τζούντο -πρώην Μέλος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και πρώην Πρόεδρος του ΕΑΚ ΛΑΡΙΣΑΣ Γιώργος Στουκογεώργος, ο καθηγητής φυσικής αγωγής και προπονητής του Α.Σ. Παλαίστρα Χρήστος Παγγέας και πολλοί μικροί αθλητές.