Από τη στιγμή που μπήκε ο Νοέμβριος, έχει έρθει η ώρα να προετοιμαζόμαστε για τα Χριστούγεννα! 

 

Πολλοί είναι οι άνθρωποι που περιμένουν όλο τον χρόνο πώς και πώς να φτάσει αυτή η μαγική γιορτή. Και οι εορτασμοί δεν μπορεί να είναι κάτι άλλο πέρα από λαμπροί και εκθαμβωτικοί. 

 

Γεμίστε το σπίτι σας με αγαπημένα πρόσωπα και μοιραστείτε μαζί τους γλυκές στιγμές και ανεκτίμητες αναμνήσεις. Και το φόντο σε όλα αυτά; Ένα εκπληκτικό και καλόγουστο σαλόνι. Το δικό σας σαλόνι.

 

Παρακάτω έχουμε συγκεντρώσει μερικές απλές και χρήσιμες συμβουλές για να φτιάξετε το τέλειο σαλόνι για το φετινό Χριστουγεννιάτικο ρεβεγιόν. 



  1. Ένα εντυπωσιακό τραπέζι

 

Το φαγητό και το ποτό είναι δύο πράγματα που δε γίνεται να λείπουν από κανένα ρεβεγιόν. Πού θα βάλετε όμως τόσα πιάτα και ποτήρια; Μα φυσικά, στο τραπέζι του σαλονιού. Πρόκειται για το ιδανικό σημείο, αφού είναι κοντά στους καλεσμένους σας και μπορούν οποιαδήποτε στιγμή μέσα στη βραδιά να έχουν πανεύκολη πρόσβαση σε αυτά. Αυτό βέβαια σημαίνει ότι όλοι θα προσέξουν το τραπέζι αυτό. Επομένως, είναι ευκαιρία να ανανεώσετε τον χώρο σας με ένα περίτεχνο και όμορφο τραπέζι σαλονιού από τη VidaXL. Φροντίστε μόνο να είναι αρκετά μεγάλο και να ταιριάζει με τα χρώματα και το στυλ του υπόλοιπου δωματίου. Μπορείτε φυσικά να πειραματιστείτε με το σχέδιο και το σχήμα του.



  1. Η τηλεόραση ως το τέλειο ντεκόρ

 

Αν και σήμερα πολλά είναι τα νοικοκυριά που δεν έχουν τηλεόραση, σε μέρες όπως τα Χριστούγεννα είναι αρκετά χρήσιμη, αφού μπορεί να φτιάξει μια χαρμόσυνη και γιορτινή ατμόσφαιρα. Τα μουσικά προγράμματα μπορούν να κρατήσουν συντροφιά σε όλες τις παρέες, βάζοντάς τους σε εορταστικό κλίμα. Η συγκεκριμένη ηλεκτρική συσκευή όμως έρχεται πάντα σετάκι με τα διάφορα έπιπλα τηλεόρασης. Ένα σταντ τηλεόρασης ή ένα ολόκληρο σύνθετο είναι απαραίτητα, καθώς η τηλεόραση δε φαίνεται παραίτερη στο χώρο και πολλά διακοσμητικά ή άλλα αντικείμενα βρίσκουν τη θέση τους. 



  1. Τοίχοι με στυλ

 

Οι τοίχοι είναι ένα ακόμα σημαντικό κομμάτι του καθιστικού που πρέπει να προσέξετε. Μέσα σε αυτούς θα φιλοξενήσετε την οικογένειά σας, και αυτοί θα είναι το φόντο για τις αναμνήσεις και τις φωτογραφίες σας από εκείνη τη βραδιά. Επομένως, είναι συνετό να προσέξετε να έχουν χαρακτήρα και στυλ. Πίνακες ζωγραφικής, καθρέφτες και κάδρα με φωτογραφίες είναι εξαιρετικοί τρόποι για να γεμίσετε τους τοίχους. Έτσι, το σπίτι αποκτά ζωή, αφού φαίνεται ότι άνθρωποι το στολίζουν, το περιποιούνται και του μεταδίδουν τη δική τους αισθητική και προσωπικότητα. 



  1. Τα καλά καλύμματα

 

Όταν μιλάμε για Χριστουγεννιάτικο ρεβεγιόν, το μυαλό μας γεμίζει από εικόνες: ένα σπίτι γεμάτο κόσμο με ένα ποτήρι στο χέρι, πολύ φαγητό, γέλια, αγάπη και ανεμελιά. Αυτή είναι η συνταγή για την ευτυχία αλλά και για ατυχήματα. Είναι έξυπνο να προετοιμαστείτε για αυτά και να τα περιμένετε. Απλώνοντας ένα καλό Χριστουγεννιάτικο κάλυμμα στους καναπέδες και στις πολυθρόνες τα προστατεύετε από πιθανούς λεκέδες ενώ ταυτόχρονα στολίζετε το σπίτι. Το ίδιο ακριβώς ισχύει και με τα τραπεζομάντηλα. Αν δεν έχετε κάτι με Χριστουγεννιάτικα σχέδια, προτιμήστε καλύμματα και τραπεζομάντηλα σε χρυσό ή κόκκινο χρώμα.