Στις 14 και στις 15 Ιουλίου στον Πλατύκαμπο της Λάρισας, έχει προγραμματιστεί η διεξαγωγή του Φεστιβάλ Σκόρδου, το οποίο μεταξύ άλλων συνδιοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πλατυκάμπου.

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ, θα λειτουργήσει έκθεση με πρωταγωνιστή το σκόρδο και διάφορα εδέσματα με βάση το σκόρδο, καθώς και με άλλα αγροτικά προϊόντα που παράγονται στον Πλατύκαμπο. Στην είσοδο της πλατείας, θα υπάρχει λαογραφικό μουσείο με αντικείμενα παλαιότερων χρόνων, που χρησιμοποιούσαν στα χωράφια αλλά και στα σπίτια οι κάτοικοι της περιοχής.

Σκοπός της εκδήλωσης, είναι η προβολή και προώθηση του σκόρδου, του παραδοσιακού αυτού προϊόντος, το οποίο παράγεται εδώ και πολλά χρόνια στο Πλατύκαμπο και έγινε ευρέως γνωστό λόγω της ποιότητας σαν «σκόρδο Πλατυκάμπου».

Παράλληλα, το Φεστιβάλ Σκόρδου θα πλαισιώσουν συναυλία, βραδιά παράδοσης, με παραδοσιακούς χορούς από χορευτικές ομάδες του Πλατυκάμπου, υπό τους ήχους ζωντανής ορχήστρας, αλλά και παραδοσιακό γλέντι.

Τέλος, κύριος στόχος της εκδήλωσης, είναι η προβολή και ανάδειξη παραδοσιακών προϊόντων της περιοχής, αλλά και η μετάδοση της παραδοσιακής τέχνης στις νεότερες γενιές.

tornosnews.gr