Με μεγάλη συμμετοχή ολοκληρώθηκε στα Φάρσαλα η διήμερη δράση προληπτικού ελέγχου και ενημέρωσης για την οστεοπόρωση, η οποία υλοποιήθηκε από τον Σύλλογο Σκελετικής Υγείας «Πεταλούδα», σε συνεργασία με το ΚΕΠ Υγείας Φαρσάλων και με το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγειών Πόλεων.

Κύριος στόχος της δράσης ήταν η ενημέρωση γύρω από την οστεοπόρωση, την πρόληψη και την αντιμετώπιση της, ενώ ενθαρρυντικό είναι το γεγονός πως συμμετείχαν άτομα κάθε ηλικίας που ενδιαφέρθηκαν να ενημερωθούν για ένα τόσο σοβαρό θέμα υγείας.

Σε δήλωσή της η αρμόδια αντιδήμαρχος κ. Σοφία Χατζηπλή τόνισε πως «ήταν πραγματικά ενθαρρυντική η ανταπόκριση των συμπολιτών μας στην πρωτοβουλία που έλαβε το ΚΕΠ Υγείας του δήμου μας, σε συνεργασία με τον Σύλλογο «Πεταλούδα». H ενημέρωση πάντα είναι το επιθυμητό όταν μιλάμε για την ανθρώπινη υγεία γιατί οδηγεί στην πρόληψη σοβαρών ασθενειών. Το διήμερο δράσης λειτούργησε προς την κατεύθυνση της πρόληψης και της έγκαιρης αντιμετώπισης της οστεοπόρωσης, της λεγόμενης «σιωπηρής νόσου» που σήμερα πλήττει παγκοσμίως εκατομμύρια ανθρώπους και κυρίως γυναίκες.

Άρα λοιπόν εμείς οφείλουμε να συνεχίσουμε σ’ αυτή τη διαδρομή, με ενημέρωση και ευαισθητοποίηση που αποδεδειγμένα σώζουν ανθρώπινες ζωές».