Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη την Κυριακή στα Φάρσαλα ο «1ος Μυρμιδόνων Άθλος» με τη συμμετοχή 150 αθλητών. Ήταν ο πρώτος «ορεινού δρόμου - trail»αγώνας που έλαβε χώρα στην περιοχή, με τους συμμετέχοντες να διανύουν 21 χιλιόμετρα με την υψομετρική διαφορά να φθάνει στα 850 μέτρα, μεταξύ σημαντικών ιστορικών μνημείων.

Διοργανώθηκε από τον Δήμο Φαρσάλων, τον Ο.Π.Α.Κ.Π.Α. σε συνεργασία με την ΕΟΣΛΜΑ-Υ, το RunningTeam Φάρσαλα και τον Σύλλογο Μαραθωνοδρόμων Λάρισας, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Ήταν ένας δυναμικός ορεινός αγώνας ο οποίος προσέλκυσε τόσο εξοικειωμένους αθλητές ορεινών αποστάσεων, αλλά και απλούς πολίτες, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να θαυμάσουν τα αρχαιολογικά ευρήματα και να απολαύσουν τις μυρωδιές της φύσης σε ένα πανέμορφο ορεινό τοπίο, όπου οι εικόνες  παραπέμπουν στην ομηρική εποχή του Βασιλείου των Μυρμιδόνων και του ξακουστού Αχιλλέα με θέα την πόλη, τον θεσσαλικό κάμπο, τον Όλυμπο και τον Κίσσαβο.

Η διαδρομή περιελάμβανε μεταξύ άλλων τον Πύργο Καραμίχου, τα απομεινάρια του αρχαίου τείχους της περιοχής «Κατράνα», τις παραδοσιακές δεξαμενές Βαρουσίου, την Ακρόπολη και τα τείχη της αρχαίας - βυζαντινής περιόδου, το εκκλησάκι του προφήτη Ηλία, την Αγία Κυριακή και πολλά άλλα αρχαιολογικά και ιστορικά ευρήματα μείζονος σημασίας για την περιοχή των Φαρσάλων.

Η εκκίνηση του αγώνα δόθηκε από τον πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής κ. Χρήστο Μπασαγιάννη και ολοκληρώθηκε μετά από 4 ώρες. 

Σε ότι αφορά το αγωνιστικό σκέλος, στη γενική κατηγορία πρώτος τερμάτισε ο Αριστείδης Γκιζλής (VASKOSTRAININGTEAM) με χρόνο 1:42:06, στη δεύτερη θέση ο Αχιλλέας Χρίστανας (Σ.Δ.ΤΡΙΚΑΛΩΝ) 1:46:05 και στην τρίτη θέση ο Φιλάρετος Κυριακάκης (VMAXTRAINING - ΣΜΝΛ) 1:51:50. 

Στην κατηγορία των γυναικών στην πρώτη θέση τερμάτισε η ΚρυσταλίαΚουτσιμάνη (ΣΜΝΛ) με χρόνο 2:15:41, στη δεύτερη θέση η Γεωργία Σιώζου (ΣΔΙ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ - SKYWOMANTEAM) 2:20:41 και τρίτη η Αθηνά Γουλάρα (POURLIATRAILΑΟΣΚΟ) 2:23:19.

Τους πρώτους αθλητές της γενικής κατάταξης βράβευσε η αντιδήμαρχος κ. Σοφία Χατζηπλή. 

Τις πρώτες αθλήτριες της γενικής κατάταξης βράβευσε η πρόεδρος της Κοινότητας Φαρσάλων κ. Ντόρα Πρεκατέ.

Στην ηλικιακή κατηγορία ανδρών 18-35 τη βράβευση του πρώτου Δ. Βλιώρα, έκανε η αντιδήμαρχος κ. Ευαγγελία Χαμορούσου. 

Στην ηλικιακή κατηγορία ανδρών 36-50 τη βράβευση του πρώτου Απ. Νικολάου, έκανε το μέλος του Δ.Σ. της Κοινότητας Φαρσάλων κ. Ντίνος Βαρακλιώτης.

Στην ηλικιακή κατηγορία ανδρών 51+ τη βράβευση του πρώτου Γ. Λάμπα, έκανε το μέλος του Δ.Σ. της Κοινότητας Φαρσάλων κ. Σάκης Γεροβασίλης.

Στην ηλικιακή κατηγορία γυναικών 18-40 τη βράβευση της πρώτης Ελ. Ζιφιγκαρίδου, έκανε το μέλος του Δ.Σ. της Κοινότητας Φαρσάλων κ. Φωτεινή Πιτσιάβα.

Στην ηλικιακή κατηγορία 41+ τη βράβευση της πρώτης Σ. Κρίκου, έκανε εκ μέρους της «RunningteamFarsala» ο κ. Άγγελος Καψιωχας.

Τη βράβευση του γηραιότερου αθλητή Στέργιου Λάππα, γεννηθέντα το 1949, έκανε ο πρόεδρος του Συλλόγου Μαραθωνοδρόμων νομού Λάρισας κ. Απόστολος Γούλας.

Τη βράβευση των γηραιότερων αθλητριών, Πανωραίας Ευθυμίου και Αναστασίας Σερίφη, γεννηθεισών το 1966, έκανε εκ μέρους της «RunningteamFarsala» ο κ. Βασίλης Ζαχαρής.

Τη βράβευση του Κέντρου Υγείας Φαρσάλων και του διευθυντή του κ. Γιώργο Νεχωρίτη, έκανε ο πρόεδρος του ΟΠΑΚΠΑ κ. Νίκος Γκατζόγιας.

Τη βράβευση του Συλλόγου Μαραθωνοδρόμων νομού Λάρισας και του προέδρου του κ. Απόστολου Γούλα, έκανε η αντιδήμαρχος Φαρσάλων κ. Σοφία Χατζηπλή.

Παραβρέθηκαν και τιμήθηκαν και δύο καταξιωμένοι σπαρταθλητές οι κ.κ. Κόντης και Σπυρόπουλος από τον πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπης του αγώνα κ. Χρήστο Μπασαγιάννη.

Τις καλύτερες εντυπώσεις άφησε η οργάνωση του αγώνα, στην οποία συνέβαλαν εκτός από τους υπαλλήλους του δήμου και πλήθος εθελοντών, οι οποίοι σε όλα τα σημεία βοηθούσαν τους αθλητές.

Εκ μέρους του δήμου Φαρσάλων εκφράζονται θερμές ευχαριστίες για την άρτια και επιτυχημένη διοργάνωση, διεξαγωγή και ολοκλήρωση του αγώνα στους εξής:

Στο Σύλλογο Μαραθωνοδρόμων Νομού Λάρισας και στον πρόεδρό του κ. Γούλα και στην «RunningteamFarsala» που υπήρξαν συνδιοργανωτές.

Στο Κέντρο Υγείας Φαρσάλων, στην Ελληνική Αστυνομία και στο Αστυνομικό Τμήμα Φαρσάλων, στο Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Φαρσάλων, στην Αρχαιολογική Υπηρεσία, στην Εθελοντική Ομάδα Διάσωσης και Υγειονομικών Αποστολών, στον ΟΠΑΚΠΑ, στη ΔΗΚΕΦΑ και σε όλες τις αντιδημαρχίες, στο διοικητικό προσωπικό και τους υπόλοιπους υπαλλήλους του δήμου.

Στην εθελοντική προσφορά των Συλλόγων Τριτέκνων, Ηπειρωτών Φαρσάλων, ΓυνακώνΒαμβακούς και Μικρασιατών, στο 2ο Σύστημα Προσκόπων Φαρσάλων, στους Ενεργούς Πολίτες Φαρσάλων και στην «Bikerteamfarsala».

Στους γιατρούς του αγώνα Στέφανο Λαζαρίδη και Άλκηστη Μαξιμιάδου, στον διευθυντή του Κέντρου Υγείας Φαρσάλων Γιώργο Νεχωρίτη και στον φυσικοθεραπευτή Βασίλειο Καραδήμα και στην ομάδα του.

Επίσης στην ομάδα ΑΘΛΗΤΩΝ ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΑΚΗ (σκούπα)που ανέλαβε την ευθύνη ολοκλήρωσης του αγώνα και στους Αλέξανδρο Ζαχαρή, Μιχάλη Γκαραγκάνη και Απόστολο Μπρακατσούλα.

Στους μαθητές και τους εκπροσώπους των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου, 2ου και 3ου Δημοτικών Σχολείων Φαρσάλων καθώς και των δημοτικών σχολείων Βαμβακούς και Ευϋδρίου – Λόφου.

Στην Οργανωτική Επιτροπή του «1ου Μυρμιδόνων Αγώνα» που αποτελείται από τον πρόεδρο και δημοτικό σύμβουλο Χρήστο Μπασαγιάννη και τα μέλη Νίκο Γκατζόγια - Πρόεδρο ΟΠΑΚΠΑ, Πρεκατέ Δώρα - Πρόεδρο Κοινότητας Φαρσάλων,Βαρακλιώτη Ντίνο - Μέλος Δ.Σ. Κοινότητας Φαρσάλων,Φωτεινή Πιτσιάβα - Μέλος Δ.Σ. Κοινότητας Φαρσάλων, Γεροβασίλη Σάκη - Μέλος Δ.Σ. Κοινότητας Φαρσάλων,ΓούλαΑπόστολο - ΠρόεδροΜαραθωνοδρόμων Λάρισας, Αγγελόπουλο Νικόλαο -Runningteam Φάρσαλα, Αρμανίδη Χρήστο -Runningteam Φάρσαλα, Ζαχαρή Βασίλειο -Runningteam Φάρσαλα, Καψιώχα Άγγελο -Runningteam Φάρσαλα και Άννα Φλωρά - Ειδική συνεργάτιδα του Δημάρχου Φαρσάλων.

Τέλος, θερμές ευχαριστίες σε όλους τους μεμονωμένους εθελοντές, σε έναν – έναν ξεχωριστά, για την πολύτιμη συνδρομή τους. Ανανεώνουμε το ραντεβού για τον 2ο Μυρμιδόνων Άθλο το 2023!

Σημείωση: Εντός των επόμενων ημερών θα αναρτηθεί στην επίσημη ιστοσελίδα του δήμου Φαρσάλων (farsala.gr)το σύνολο των φωτογραφιών όλων αθλητών καθώς και πλούσιο φωτορεπορτάζ.