Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε στα Φάρσαλα δράση προληπτικών οδοντιατρικών ελέγχων σε παιδιά και μαθητές της ευρύτερης περιοχής.

Η δράση έλαβε χώρα από το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Φαρσάλων, το Κέντρο Υγείας Φαρσάλων, το Γενικό Νοσοκομείου Λάρισας, τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Λάρισας, την 5η Υγειονομική Περιφέρειας Θεσσαλίας, την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Λάρισας και το «Χαμόγελου του Παιδιού».

Με αφορμή την ολοκλήρωση των προληπτικών ελέγχων στα Φάρσαλα βρέθηκε χθες Πέμπτη ο πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού» κ. Κώστας Γιαννόπουλος μαζί με συνεργάτες του.

Τους υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Φαρσάλων κ. Μάκης Εσκίογλου μαζί με στελέχη της Δημοτικής Αρχής, ενώ ακολούθησε απολογιστική εκδήλωση για τη δράση που έγινε συνολικά σε 9 Δημοτικά Σχολεία του Δήμου Φαρσάλων εντός της Κινητής Μονάδας Προληπτικής Οδοντιατρικής και Ιατρικής για τα παιδιά (1ο Δημοτικό Σχολείο Φαρσάλων, 2ο Δημοτικό Σχολείο Φαρσάλων, 3ο Δημοτικό Σχολείο Φαρσάλων, 4ο Δημοτικό Σχολείο Φαρσάλων, Δημοτικό Σχολείο Βαμβακούς, Δημοτικό Σχολείο Ερέτριας, Δημοτικό Σχολείο Διλόφου, Δημοτικό Σχολείο Ευϋδρίου – Λόφου και Δημοτικό Σχολείο Σταυρού) που με τη συμβολή 8 εθελοντών οδοντιάτρων, πραγματοποιήθηκαν 417 οδοντιατρικές εξετάσεις.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Φαρσάλων κ. Μάκης Εσκίογλου ευχαρίστησε για την πολύτιμη συμβολή του «Χαμόγελου του Παιδιού» δράση τον κ. Γιαννόπουλο, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως «η παρουσία σας μας τιμά αλλά και μας δίνει θάρρος να προχωρήσουμε σε ακόμη περισσότερες αντίστοιχες πρωτοβουλίες».

Ευχαρίστησε επίσης όλους όσους εργάστηκαν ,ενώ στη συνέχεια υπέγραψε σύμφωνο συνεργασίας με τον πρόεδρο του «Χαμόγελου του Παιδιού».

Η αντιδήμαρχος Φαρσάλων και υπεύθυνη του ΚΕΠ Υγείας κ. Σοφία Χατζηπλή ευχαρίστησε όλους τους συμμετέχοντες στην προσπάθεια, συμπληρώνοντας πως «ο Δήμος Φαρσάλων ήταν και παραμένει ανοιχτός, συνεχίζοντας να δείχνει ευαισθησία σε θέματα υγείας», ενώ είπε επίσης πως στο απώτερο μέλλον ο Δήμος Φαρσάλων θα επιδιώξει ακόμη μεγαλύτερη συνεργασία με «Το Χαμόγελο του Παιδιού».

Ο πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού» κ. Γιαννόπουλος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επιτυχημένη ολοκλήρωση της προληπτικής δράσης, προσθέτοντας πως το «Χαμόγελο» είναι κοντά στους θεσμούς και στους ανθρώπους της πρώτης γραμμής. «Η μόνη μας ελπίδα ως κοινωνία είναι η τοπική αυτοδιοίκηση πρώτου και δεύτερου βαθμού» συμπλήρωσε.

Το «παρών» στην εκδήλωση έδωσαν μεταξύ άλλων οι αντιδήμαρχοι Φαρσάλων κ.κ. Ιωάννης Δημακόπουλος, Θανάσης Γεροβασίλης και Χρυσούλα Φούφα, ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΦ κ. Χρήστος Τσαπραΐλης, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Νίκος Γκατζόγιας, ο Πρόεδρος της κοινότητας Φαρσάλων κ. Κωνσταντίνος Βαρακλιώτης, τα μέλη του Συμβουλίου της Κοινότητας κ.κ. Δημήτρης Πατσιούρας και Φωτεινή Πιτσιάβα, η επισκέπτρια υγείας του Κέντρου Υγείας Φαρσάλων κ. Παναγιώτα Μαλλούση, η Φαρσαλινή οδοντίατρος κ. Ζωή Παπαγίτσα, υπάλληλοι του Δήμου Φαρσάλων κ.α.