Μετά τις καταστροφικές πλημμύρες τα προβλήματα παραμένουν στον κάμπο της Θεσσαλίας και οι κάτοικοι, αλλά και οι αγρότες της περιοχές εξακολουθούν να βιώνουν τις συνέπειες της κακοκαιρίας που «χτύπησε» την περιοχή.

Οι αγρότες βλέπουν κατεστραμμένα τα χωράφια τους, καθώς μπορεί τα νερά να αποτραβήχτηκαν, αλλά είναι γεμάτα με φερτά υλικά, τα οποία πρέπει οι ίδιοι -με δικό τους κόστος- να καθαρίσουν, ενώ έχουν να αντιμετωπίσουν και τις εισπρακτικές εταιρείες που για λογαριασμό παρόχων ρεύματος, τους ζητούν τις οφειλές.

«Για το ρεύμα είχαμε διαβεβαίωση από τον κ.Τριαντόπουλο, μετά τη σύσκεψη στο Βόλο, ότι το πρόβλημα θα λυθεί και θα ακολουθηθεί αυτό που είπε η κυβέρνηση, για δύο χρόνια παράταση και δύο χρόνια ρύθμιση. Πριν από δέκα μέρες μας είπαν ότι αυτό έχει υπογραφεί από τα υπουργεία, αλλά ακόμη δεν έχει περάσει από τη Βουλή. Οι εισπρακτικές όμως παίρνουν τηλέφωνο συνέχεια», όπως ανέφερε στην εκπομπή «Περίμετρο» της ΕΡΤ3, ο Αθανάσιος Καραΐσκος, πρόεδρος του αγροτικού συνεταιρισμού Ενιπέα Φαρσάλων.

«Η κατάσταση, όπως είπε και ο πρόεδρος είναι τραγική. Από τη μία έχουμε το ρεύμα και από την άλλη είναι τα φερτά υλικά στις εκτάσεις που δημιουργούν μία δύσκολη κατάσταση και δεν ξέρουμε αν θα καλλιεργήσουμε. Ο κόσμος φεύγει, γίνεται όμως μία προσπάθεια από συνεταιρισμούς να κρατήσουμε τον κόσμο στα χωριά», δήλωσε από την πλευρά του ο Νίκος Γούσιος, αντιπρόεδρος αγροτικού συνεταιρισμού Ενιπέα Φαρσάλων.

Ρεπορτάζ: Μίνα Μαυρογιάννη

ertnews.gr