Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Επαρχίας Φαρσάλων «Ο Ενιπέας» με γνώμονα πάντα το συμφέρον του παραγωγού ανακοινώνει ότι ξεκίνησαν οι παραλαβές κριθαριών και σίτου για την χρόνια 2023.

Οι παραλαβές γίνονται με ανοιχτή τιμή και μέσα στις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθούν οι τιμές.

Όσον αφορά το σιτάρι, παρέχεται η δυνατότητα ανοιχτής τιμής έως 30 Νοεμβρίου 2023.

Όσοι παραγωγοί ενδιαφέρονται και για οποιαδήποτε διευκρίνηση μπορούν να επικοινωνούν καθημερινά με το γεωτεχνικό τμήμα του συνεταιρισμού στο Μικρό Ευύδριο των Φαρσάλων και στα τηλέφωνα 2491071098.

Ο υπεύθυνος σιτηρών - δημητριακών του συνεταιρισμού ο κ. Ευάγγελος Κατσαούνης, ανέφερε στον ΑγροΤύπο ότι «οι ποσότητες στο κριθάρι είναι καλές λόγω των καλών απόδοσεων. Η τιμή που έχουμε κλείσει με ζυθοποιία είναι φέτος στα 24 λεπτά. Η τιμή για ζωοτροφές είναι ακόμη ανοικτή.

Για το σκληρό σιτάρι τις επόμενες ημέρες θα ξεκινήσουν οι συγκομιδές αν βέβαια βοηθήσει και ο καιρός. Ο συνεταιρισμός έχει υπογράψει συμβόλαιο με την εταιρεία ζυμαρικών Melissa για συγκεκριμένες ποσότητες.

Οι τιμές θα εξαρτηθούν από τις ποιότητες που ακόμη δεν γνωρίζουμε σε ποια επίπεδα θα είναι. Το πρόβλημα είναι ότι φέτος το κόστος καλλιέργειας είναι σε υψηλά επίπεδα και οι παραγωγοί θα πρέπει να έχουν τιμή που θα τους δώσεις ένα εισόδημα. Δεν πρέπει να απαξιωθεί η καλλιέργεια».

agrotypos.gr