Αυλαία ρίχνει σήμερα το παζάρι των Φαρσάλων, που διαρκεί 8 ημέρες και διεξάγεται σε μια μεταβατική περίοδο μετά από δύο χρόνια απουσίας λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. Το παζάρι μπορεί να επέστρεψε στα Φάρσαλα, όμως εμφανίστηκε «πληγωμένο» σε σχέση με άλλα χρόνια, ωστόσο υπάρχουν αχτίδες αισιοδοξίας που δείχνουν να «αντέχει», παρά τα όσα προβλήματα διαδραματίζονται καθημερινά γύρω από την κοινωνία.

Στην εικόνα ενός φανερά μικρότερου παζαριού, από τα προηγούμενα χρόνια, πολλοί Φαρσαλινοί και επισκέπτες αναρωτήθηκαν για τη βιωσιμότητα αυτού του θεσμού, που ειδικά στην πόλη των Φαρσάλων μετρά περισσότερα από 400 χρόνια ιστορίας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι λόγω της πανδημίας, περίοδος κατά την οποία δεν πραγματοποιήθηκαν παζάρια, πολλοί μικρέμποροι άλλαξαν επάγγελμα για να βιοποριστούν.

Ο δημοτικός σύμβουλος Λάρισας κ. Αλέξανδρος Νάρης, του οποίου η οικογενειακή επιχείρηση δραστηριοποιείται στο βιοτεχνικό εμπόριο ρούχων σε παζάρια, δήλωσε μεταξύ άλλων, ότι το παζάρι στα Φάρσαλα «στέκεται» παρά τις δυσκολίες που έχουν προκύψει από άποψη αγοραστικής δύναμης και επισκεψιμότητας, συγκρίνοντάς το με άλλα παζάρια που προηγήθηκαν της εμποροπανήγυρης των Φαρσάλων.

Λ.Ε. kosmoslarissa.gr (με πληροφορίες από Γ. Γκαντέλο, Ελευθερία)