Συγκινητική ήταν η συμμετοχή των πολιτών στη μουσική εκδήλωση στήριξης και αλληλεγγύης για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Φαρσάλων, η οποία πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ στο Πολιτιστικό Κέντρο Φαρσάλων.

Σε κλίμα γιορτής, ελπίδας αλλά προπαντός κοινωνικής ευαισθητοποίησης, έλαβε χώρα αφιέρωμα στη μεγάλη Χαρούλα Αλεξίου με τίτλο «Τι γλυκό να σ αγαπούν… και να σου το δείχνουν!» με ερμηνεύτρια την Φαρσαλινή Κατερίνα Τασοπούλου.

Από νωρίς ο χώρος του Πολιτιστικού Κέντρου πλημμύρισε με κόσμο αλλά και με σακούλες τροφίμων μακράς διαρκείας για τη στήριξη των άπορων οικογενειών του Δήμου Φαρσάλων, οι οποίες και ήταν το «εισιτήριο» για τη μουσική βραδιά.

Στον σύντομο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Φαρσάλων κ. Μάκης Εσκίογλου αφού ευχήθηκε χρόνια πολλά τόνισε πως «είστε απόψε εδώ για έναν ιερό σκοπό, γιατί τέτοιες ημέρες πρέπει να βοηθάμε τον συνάνθρωπο. Γιατί δεν υπάρχει καλύτερο πράγμα από την προσφορά. Σκεφθείτε αν ήμασταν εμείς στη θέση αυτών των ανθρώπων που έχουν ανάγκη. Δείχνουμε την ανθρωπιά μας και την διαφορετικότητά μας με τέτοιες εκδηλώσεις.»

Από την πλευρά της, η αντιδήμαρχος και υπεύθυνη του Κοινωνικού Παντοπωλείου κ. Σοφία Χατζηπλή τόνισε τα εξής: «Σας ευχαριστώ που ανταποκριθήκατε στο κάλεσμα για την αποψινή μας εκδήλωση. Κάνοντας έναν απολογισμό αυτής της θητείας της Δημοτικής Αρχής, θεωρώ ότι οι εκδηλώσεις μας ήταν πολλαπλές και ποικίλες. Με κορυφαία όμως, την εκδήλωση του Κοινωνικού Παντοπωλείου που γίνεται κάθε χρόνο τον Δεκέμβριο, πριν τα Χριστούγεννα. Γι’ αυτήν ετοιμαζόμαστε με διαφορετικά συναισθήματα. Με συναισθήματα αγάπης προς τον συνάνθρωπο.

Επίσης, είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας κάνουμε γνωστό πως αυτή την τετραετία μέσα στις δυσκολίες που περάσαμε ως Δημοτική Αρχή – γιατί όλοι γνωρίζετε τις καταστάσεις με τα πλημμυρικά φαινόμενα, με τον covid – καταφέραμε να είμαστε κοντά σε μηνιαία βάση σε 90 συνδημότες μας και σε 140 άτομα Πάσχα και Χριστούγεννα, προσφέροντας οτιδήποτε ο καθένας είχε την ανάγκη. Θα θέλαμε να μην υπήρχαν συνάνθρωποί μας που έχουν ανάγκη και να είμασταν όλοι χωρίς να έχουμε ανάγκη τον πλησίον μας έστω και για μια μικρή ποσότητα φαγητού.

Δυστυχώς όμως υπάρχει κι αυτό και γι’ αυτό είμαστε δίπλα. Θα συνεχίσουμε ως Δημοτική Αρχή να προσφέρουμε, γιατί νομίζω ότι αυτό μένει τελικά απ’ όλα όσα κι αν κάνουμε. Να είμαστε όλοι καλά. Να περάσουμε καλά Χριστούγεννα με τις οικογένειές μας με υγεία και χαρά και του χρόνου να ανταμώσουμε πάλι σε μία τέτοια κορυφαία εκδήλωση».

Η βραδιά έκλεισε μελωδικά, με την Κατερίνα Τασοπούλου να δίνει τον καλύτερό της εαυτό, εισπράττοντας το θερμό χειροκρότημα του κοινού.