Υποψήφιος στις επερχόμενες εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης με την «Συμπαράταξη Λαρισαίων» και τον Απόστολο Καλογιάννη θα είναι ο Γιάννης Τσούτσας. Είναι 32 ετών και μεγάλωσε στην συνοικία του Ιπποκράτη.

Ο Γιάννης Τσούτσας έχει σπουδάσει στο Παιδαγωγικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και κατέχει Μεταπτυχιακό στην Εκπαιδευτική Διοίκηση και Ηγεσία έχοντας παράλληλα συμμετάσχει σε επιστημονικά συνέδρια, με ιδιαίτερο ερευνητικό ενδιαφέρον στην εκπαίδευση και τις καινοτόμες προσεγγίσεις.

Δραστηριοποιήθηκε στον ιδιωτικό τομέα της δημοτικής εκπαίδευσης, για περίπου ένα χρόνο στο χώρο του προσφυγικού και της ένταξης ενώ αμέσως μετά στη Δημόσια Εκπαίδευση στη θέση του αναπληρωτή εκπαιδευτικού.

Τα τελευταία τρία χρόνια ως ελεύθερος επαγγελματίας πλέον, ασχολείται με τη συγγραφή και υλοποίηση Ευρωπαϊκών προγραμμάτων με έμφαση στην Κοινωνική Καινοτομία και
την Εκπαίδευση.

Με εμπειρία σε θέματα Κυκλικής Οικονομίας, Επιχειρηματικότητας και Ψηφιακής Ανάπτυξης αλλά και με αρκετά ευρωπαϊκά ερεθίσματα ευελπιστεί να στηρίξει τις προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής για μια πιο σύγχρονη Λάρισα.

Παράλληλα από το 2013 έχει ενεργή παρουσία στον χώρο του πολιτισμού και συγκεκριμένα στην λαϊκή παράδοση ως χοροδιδάσκαλος παραδοσιακών χορών και διοργανωτής πολιτιστικών εκδηλώσεων με πολλές συνεργασίες σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο αλλά και εισηγήσεις στο εξωτερικό.

Όπως λέει και ο ίδιος, η ανάγκη εκπροσώπησης της νέας γενιάς, η εφαρμογή καινοτόμων πρακτικών για μια ευρωπαϊκή ταυτότητα στην πόλη αλλά και ο διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς αυτής είναι το κίνητρο του για την ενασχόληση με τα κοινά του τόπου του.