Ο Δημήτρης Αδάμ γεννήθηκε στη Λάρισα το 1963. Από νεαρή ηλικία στράφηκε στο χώρο των επιχειρήσεων, όπου διέγραψε μια επιτυχημένη πορεία. Μεταξύ άλλων υπήρξε ιδιοκτήτης  και Διευθύνων Σύμβουλος των εταιριών   «AdamLogistics» και «Νερό Σαμαρίνα» στο χώρο της εφοδιαστικής αλυσίδας, που επί της θητείας συμπεριλήφθηκαν στον κύκλο των μεγαλύτερων επιχειρήσεων της Θεσσαλίας.

Προσανατολισμένος μόνιμα στο χώρο των επιχειρήσεων ο Δημήτρης Αδάμ διατέλεσε πρόεδρος του Εμπορικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Λάρισας από το 2013 έως το 2017, ενώ από το 2017 είναι Β’ Αντιπρόεδρος.

Σήμερα είναι ιδιοκτήτης της  εταιρείας «Share» η οποία δραστηριοποιείται στο χώρο των υπηρεσιών. Είναι παντρεμένος με την ΆσπαΒαρνά και πατέρας της Στέλλας κα της Γεωργίας. 

Σε σχετική δήλωση για την υποψηφιότητά του ο κ. Αδάμ σημειώνει τα εξής:

«Με το Δήμαρχο Λαρισαίων Απόστολο Καλογιάννη μας συνδέει μια μακρόχρονη φιλία και αμοιβαία εκτίμηση. Ανταποκρίθηκα στην πρόσκληση του να ενταχθώ στο ψηφοδέλτιο της «Συμπαράταξης Λαρισαίων» γιατί όλα τα τελευταία χρόνια παρατηρώ την καθημερινή αλλαγή που συντελείται στην πόλη, με όρους βελτίωσης των υποδομών, ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας, κοινωνικής αλληλεγγύης, αλλά και πολιτιστικής «άνοιξης». Είμαι βέβαιος πως η πορεία αυτή θα συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια, δημιουργώντας τις συνθήκες βελτίωσης του επιχειρηματικού κλίματος, της εξωστρέφειας και της αύξησης της απασχόλησης, ζητήματα που κατά την άποψη μου είναι ζωτικά σε μια πόλη που θέλει να κοιτάζει στο μέλλον. Έτσι συμμετέχω σ’ ένα ψηφοδέλτιο αυτοδιοικητικό, χωρίς κομματικά πρόσημα και σταθερά προσανατολισμένο στην δημιουργία ενός αισιόδοξου αύριο για τη Λάρισα»