Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την «Συμπαράταξη Λαρισαίων» και τον δήμαρχο Απόστολο Καλογιάννη θα είναι ο οικονομολόγος και γνωστός για την ενασχόλησή του με την μουσική και το τραγούδι.

Ο Θωμάς Αστερίου γεννήθηκε τo 1970 και έζησε ως τα 16 του χρόνια στο Μόναχο της Γερμανίας. Από τότε ζει, εργάζεται και δημιουργεί στην Λάρισα. Είναι απόγονος του Ήρωα Ιατρού της επανάστασης του Ολύμπου του 1878 Αθανασίου Αστερίου.

Είναι οικονομολόγος με δύο πτυχία και μιλά γερμανικά και αγγλικά. Διετέλεσε Διευθυντικό στέλεχος στον Όμιλο Βιοκαρπέτ, στην Βιομηχανία ROCA S.A. και στην Ευρωγνώση. Υπήρξε Περιφερειακός Προϊστάμενος Κεντρικής Ελλάδας του ΤΣΑΥ, του ΕΤΑΑ και του ΕΦΚΑ-Τομέας Υγειονομικών.

Άνθρωπος με καλλιτεχνικές ευαισθησίες έχει συμμετάσχει σε πολλές τηλεοπτικές- ραδιοφωνικές εκπομπές, σε φεστιβάλ και συναυλίες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Ως συγγραφέας και ερευνητής της ελληνικής μουσικής, έχει συνδιοργανώσει και συντονίσει πολλές πολιτιστικές εκδηλώσεις, συνέδρια και ημερίδες. Είναι στιχουργός, μουσικοσυνθέτης και τραγουδιστής με συμμετοχή σε 12 δίσκους στην Ελλάδα και στο εξωτερικό σε συνεργασία με πολλούς γνωστούς καλλιτέχνες.

Παράλληλα έχει αναπτύξει, επί σειρά ετών έντονη κοινωνική δραστηριότητα, αφού συμμετέχει και από θέσεις ευθύνης σε πολλών πολιτιστικών, κοινωνικών, αθλητικών και φιλανθρωπικών συλλόγων. Συμμετέχει για πρώτη φορά στις δημοτικές εκλογές, ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος, με στόχο όπως λέει ο ίδιος μαζί με την «Συμπαράταξη Λαρισαίων» και τον Δήμαρχο Απόστολο Καλογιάννη, να συμβάλλει στην εξέλιξη της πόλης σε μία σύγχρονη ανθρώπινη ευρωπαϊκή πόλη με ποιότητα Ζωής, αξιοποιώντας εμπειρίες, γνώση τη εργατικότητά του.