Δυο ακόμα στελέχη της «Συμπαράταξης Λαρισαίων» κατέρχονται ως υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι στις επικείμενες εκλογές του Οκτωβρίου. Πρόκειται για τον Σωτήρη Τερζόπουλο, μαθηματικό και κάτοχο μεταπτυχιακού, με ενεργή δράση στην Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία και την την Αννυ Ψάρρα Περίφανου, αντιπρόεδρο της Δημοτικής Πινακοθήκης – Μουσείο Γ. Ι. Κατσίγρα και πρώην δημοτική σύμβουλο, με έντονη συμμετοχή στον πολιτισμό και την κοινωνική ζωή της πόλης.

Και οι δυο μετέχουν στις εκλογές στο πλευρό του δημάρχου Απόστολου Καλογιάννη.

Τερζόπουλος Σωτήρης

   

Ο Σωτήρης Τερζόπουλος γεννήθηκε στη Λάρισα το 1980. Είναι γιος του διακεκριμένου Λαρισαίου μαθηματικού Μανώλη Τερζόπουλου και της αείμνηστης Λαρισαίας Ειρήνης Βαρνάβα.
Είναι πτυχιούχος του Μαθηματικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
Αντικείμενο των μεταπτυχιακών του ερευνών είναι οι  Ευέλικτες Μέθοδοι Διοίκησης και η συμβολή των μαθηματικών στις Ποιοτικές Συγκριτικές Μεθόδους.
Αποτελεί στέλεχος των Διοικήσεων της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας και σήμερα κατέχει τη θέση του Αναπληρωτή Προέδρου της ΕΜΕ στη Λάρισα, ενώ παράλληλα συμμετέχει ως μέλος της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής στα πανελλήνια συνέδρια της ΕΜΕ ανά τη χώρα και σε διάφορες άλλες
οργανωτικές δομές του επιστημονικού σωματείου.
Είναι επίσης ιδρυτικό μέλος της ΑΜΚΕ ΤΥΤΩ, μιας περιβαλλοντικής οργάνωσης, εθνικής αλλά και διεθνούς εμβέλειας.
Είναι συνιδιοκτήτης Φροντιστηριακού Ομίλου. Τον Απρίλιο του 2023 εξελέγη πρόεδρος του Ινστιτούτου Καταναλωτών Θεσσαλίας.
Είναι παντρεμένος με την επίσης μαθηματικό Νάντια Θέου, καθηγήτρια σε ιδιωτικό σχολείο της πόλης και πατέρας δύο αγοριών. Αδελφή του η Έλσα Τερζοπούλου, καθηγήτρια Γαλλικής Φιλολογίας στο Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας.

 

Αννα (Αννυ) Ψάρρα – Περίφανου

 

Η Άννυ Ψάρρα, γεννήθηκε στο Αρμένιο και εγκαταστάθηκε στη Λάρισα στα γυμνασιακά της χρόνια. Σπούδασε αρχιτεκτονικό σχέδιο – εργοδηγός σχεδιάστρια - και εργάστηκε σε Τεχνική εταιρεία και στο ΤΕΙ Λάρισας. Είναι παντρεμένη με τον πνευμονολόγο Κώστα Περίφανο και μητέρα του γεωπόνου Βασίλη Περίφανου.

Συμμετείχε σε κινήματα και συλλογικότητες. Εργάστηκε εθελοντικά σε δομές αλληλεγγύης της πόλης. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος του Ανθρωπιστικού Περιβαλλοντικού Συλλόγου «Φιλότης» και του Συλλόγου Εικαστικών Λάρισας.

Διετέλεσε Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Μουσείου Εθνικής Αντίστασης Λάρισας, καθώς και μέλος της Εταιρείας Διάσωσης Ιστορικών Αρχείων.

Το 2010, εκπροσωπώντας την «Ενωτική Πρωτοβουλία», άρχισε την πορεία της στο Διοικητικό Συμβούλιο της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας – Μουσείου Γ.Ι.Κατσίγρα. Εκλέχτηκε Δημοτική Σύμβουλος με την «Συμπαράταξη Λαρισαίων» το 2014 και το 2019, διετέλεσε Αντιδήμαρχος Λεσχών Πολιτισμού και Βιβλιοθηκών, ενώ από το 2014 ως και σήμερα είναι Αντιπρόεδρος της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας –Μουσείου Γ.Ι.Κατσίγρα.

Από τη θέση αυτή υπηρέτησε μια πολιτιστική πολιτική που ανέδειξε τη Δημοτική Πινακοθήκη σε ένα μουσείο πανελλαδικής εμβέλειας και κύρους, έναν χώρο συνάντησης τεχνών και παραγωγής πολιτισμού, που ανταποκρίνεται με επιτυχία στις νέες προκλήσεις, απευθυνόμενο σε όλες τις ομάδες κοινού.

Στις επερχόμενες εκλογές θα δώσει και πάλι το παρών στο πλευρό του Δημάρχου Απόστολου Καλογιάννη, συμμετέχοντας στο όραμα της «Συμπαράταξης» για τη Λάρισα της ανάπτυξης, του πολιτισμού και της καλύτερης ποιότητας ζωής για τους πολίτες της.