Στο πλευρό του δημάρχου Λαρισαίων Απόστολου Καλογιάννη, ως υποψήφια δημοτική σύμβουλος της Συμπαράταξης Λαρισαίων, τάσσεται η εκπαιδευτικός, διευθύντρια του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου Λυκείου κα. Μίνα Λίταινα.

Γεννήθηκε στο Καλοχώρι Λάρισας. Υπηρετεί το Δημόσιο Σχολείο με ήθος, συνέπεια, αφοσίωση στα καθήκοντά της. Προσωπικότητα με επιστημονική και κοινωνική δράση. Συντονίζει και υλοποιεί προγράμματα κινητικότητας σχετικά με τις Σύγχρονες Διδακτικές Προσεγγίσεις στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση σε Ευρωπαϊκό Επίπεδο.

Διετέλεσε δραστήριο μέλος και γραμματέας του Πολιτιστικού Συλλόγου Καλοχωρίου, Πρόεδρος Συλλόγου Γονέων-Κηδεμόνων του ιστορικού 3ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας, μέλος του Ταμείου Αλληλοβοήθειας της ΕΛΜΕ Λάρισας, μέλος της Ειδικής Παιδαγωγικής Εταιρείας Ελλάδας, μέλος του Συλλόγου Φίλων Ατόμων με αυτισμό. Τακτικό Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Σχολικής Επιτροπής Β/βάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Λαρισαίων.

Τα χρόνια της πανδημίας (με Ειδικά Σχολεία ανοιχτά) συνεργάστηκε κάτω από αντίξοες συνθήκες από θέση ευθύνης με τη Δημοτική Αρχή η οποία ανταποκρίθηκε στις ανάγκες προκειμένου να εξασφαλιστεί η ασφάλεια των μαθητών και εκπαιδευτικών και αποφάσισε να ανταποκριθεί στην τιμητική πρόσκληση του Δημάρχoυ Απόστολου Καλογιάννη να είναι υποψήφια στο ψηφοδέλτιο της Συμπαράταξης Λαρισαίων.

Το όραμά της συμπυκνώνεται στις λέξεις: Λάρισα – Πόλη του Πολιτισμού