Το Εργαστήριο Κοινοτικής Νοσηλευτικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, σε συνεργασία με το Παράρτημα Ρομά Δήμου Τυρνάβου, υλοποίησε εκπαιδευτικό πρόγραμμα εγγραμματοσύνης υγείας στις 22, 23 και 24 Ιανουαρίου στο χώρο του Παραρτήματος στον Τύρναβο.

Σκοπός του εκπαιδευτικού προγράμματος, ήταν η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των Ρομά σε θέματα υγείας όπως, η μέτρηση της αρτηριακής πίεσης, οι πρώτες βοήθειες, ο καρκίνος του μαστού και του τραχήλου της μήτρας, τα Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενα Νοσήματα, η σημασία του εμβολιασμού και ο σακχαρώδης διαβήτης.

Αξιοσημείωτη υπήρξε η προσέλευση των Ρομά. Οι συγκεκριμένες δράσεις, είναι ένα σημαντικό γεγονός και μια ευκαιρία να βοηθηθούν και να επωφεληθούν οι κάτοικοι της τοπικής κοινωνίας των Ρομά Δήμου Τυρνάβου, ενώ ταυτόχρονα στοχεύουν στην προάσπιση της υγείας, στην προώθηση της σημασίας της πρόληψης και στην υιοθέτηση υγιεινών προτύπων ζωής.

Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση "ευχαριστούμε τους ομιλητές, κ. Ζέττα Στέλλα, μέλος του Ειδικού Τεχνικού Επιστημονικού Προσωπικού στο Τμήμα Νοσηλευτικής, την κ. Παπαθανασίου Ιωάννα, Καθηγήτρια Νοσηλευτικής, την Επιστημονικό Συνεργάτη, κ. Κρίκη Μαρία, καθώς και την Γενική Ιατρό, Βαφοπούλου Ειρήνη, για την όμορφη συνεργασία και την ενημέρωση. Παράλληλα ευχαριστούμε, τους κ.κ. Βαλιάκο Ηλία και Μαντζάρη Δημήτρη, μέλη του Εργαστηριακού Διδακτικού Προσωπικού του Τμήματος Νοσηλευτικής και την κ. Μαλλιαρού Μαρία, Καθηγήτρια Νοσηλευτικής."

Το Κέντρο Κοινότητας και το Παράρτημα Ρομά του Δήμου Τυρνάβου εντάσσονται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Θεσσαλίας 2021-2027» και συγχρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο+ (ΕΚΤ+). Τα Κέντρα Κοινότητας αποτελούν το πρώτο σημείο επαφής των πολιτών που αντιμετωπίζουν κάποιο κοινωνικό πρόβλημα και χρειάζονται τη συνδρομή της Πολιτείας.

Για πληροφορίες αναφορικά με τις δράσεις του Παραρτήματος Ρομά, τηλ:2492022609, email: kentrokoinotitasromadt@gmail.com καθημερινά ώρες υποδοχής κοινού 08:00-14:00.