Από σήμερα (03/08) ξεκινά ο πρώτος καύσωνας του Αυγούστου και αναμένεται να ενταθεί μέχρι και το Σάββατο (05/08). Το θερμό κύμα του τριημέρου δεν αναμένεται να έχει καμία σχέση με τον καύσωνα που έπληξε την Ελλάδα τον Ιούλιο.

Το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών/meteo είχε προειδοποιήσει ήδη από τη Δευτέρα (31/7) για την περαιτέρω άνοδο της θερμοκρασίας σε μεγάλο τμήμα της χώρας τις επόμενες ημέρες. Οι μέγιστες τιμές της θα καταγραφούν προς το τέλος της εβδομάδας και θα κυμαίνονται σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.

Οι αυτοματοποιημένοι προγνωστικοί χάρτες του Μeteo δείχνουν επιστροφή στα 40άρια -έως και 41 βαθμούς- την Παρασκευή 4 Αυγούστου και το Σάββατο 5 Αυγούστου που θα είναι και οι πιο δύσκολες μέρες.

Σύμφωνα με το μετεωρολογικό δελτίο της ΕΜΥ, η θερμοκρασία σήμερα αναμένεται να σημειώσει μικρή άνοδο στα ανατολική ηπειρωτικά και να φτάσει ακόμα και τους 39 με 40 βαθμούς σε ορισμένες περιοχές.

Για την περιοχή της Λάρισας σήμερα ο υδράργυρος αναμένεται να φτάσει τους 39 βαθμούς Κελσίου, ενώ την Παρασκευή και Σάββατο θα ανέβει στους 40 και 41 βαθμούς. 

Τι δείχνουν οι χάρτες του meteo