Στην δημιουργία «Τράπεζας Αίματος», που θα καλύπτει τα μέλη της, αλλά και τα μέλη των οικογενειών τους, προχωράει η Ένωση Συντακτών Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας.

Μετά από απόφαση της διοίκησης της ΕΣΗΕΘΣτΕΕ ανοίχθηκε λογαριασμός στο Εθνικό Μητρώο Αιμοδοτών με όνομα ENOSI1932 και δηλώθηκε Νοσοκομείο αναφοράς η υπηρεσία αιμοδοσίας του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας-Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας (Κουτλιμπάνειο &Τριανταφύλλειο).

Αυτό σημαίνει ότι οι συνάδελφοι ή φίλοι τους που θέλουν να ενισχύσουν την προσπάθεια μπορούν να δίνουν αίμα στον τόπο που διαμένουν και εργάζονται (Βόλο, Τρίκαλα, Καρδίτσα, Λάρισα, Λαμία, Αγρίνιο κλπ), απλά θα καταγράφεται στο λογαριασμό της ΕΣΗΕΘΣτΕΕ στην ανωτέρω υπηρεσία.

Η διοίκηση της Ένωσης μας προχώρησε στην σχετική πρωτοβουλία, αφού ζήτησε από τα μέλη τους να της γνωρίσουν αν υπάρχουν εθελοντές αιμοδότες (καθώς και μέλη των οικογενειών τους), λαμβάνοντας θετικές απαντήσεις.

Μάλιστα, στις προθέσεις της διοίκησης της ΕΣΗΕΘΣτΕΕ είναι να διοργανωθεί ημέρα εθελοντικής αιμοδοσίας στα τέλη Οκτωβρίου ή αρχές Νοεμβρίου, σε συνεργασία με την υπηρεσία αιμοδοσίας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας.

Όσοι συνάδελφοι επιθυμούν μπορούν να δώσουν εθελοντικά αίμα στον τόπο που διαμένουν και να δηλώσουν ότι είναι για το ENOSI1932.

H εθελοντική αιμοδοσία αποτελεί μια πράξη αγάπης για τον συνάνθρωπό μας, που κρύβει μάλιστα οφέλη και για τον ίδιο μας τον εαυτό. Άλλωστε ο εθελοντής αιμοδότης έχει την ηθική ικανοποίηση ότι βοηθά να σωθεί μια ζωή, κάνει το χρέος του απέναντι στο κοινωνικό σύνολο και συμβάλει στο να υπάρχει επάρκεια αίματος.

Την ίδια ώρα όμως βοηθά και τον οργανισμό του, απλά δίνοντας αίμα. Μέσω της αιμοδοσίας ο αιμοδότης υποβάλλεται σε τακτικές αιματολογικές εξετάσεις, προλαβαίνοντας τυχόν προβλήματα, που δεν θα είχε διαγνώσει διαφορετικά.