Κινητοποίηση με τρακτέρ και αγροτικά οχήματα στη διασταύρωση Πλατυκάμπου θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη (5 Οκτωβρίου), το πρωί στις 11 π.μ.

Την συγκέντρωση διοργανώνει η Επιτροπή Πληγέντων Αγροτών, οι δήμοι και η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Νομού Λάρισας (ΕΟΑΣΝΛ).

Η απόφαση πάρθηκε στο πλαίσιο σύσκεψης που πραγματοποίησαν οι παραπάνω φορείς στον Πλατύκαμπο.

«Είναι θέμα επιβίωσης», αποτελεί το κεντρικό σύνθημα των αγροτών, που ζητούν «να επισπευτούν οι διαδικασίες αποζημιώσεων, να δοθούν άμεσες λύσεις στα προβλήματα των πληγέντων και να τεθούν συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα για όλα τα παραπάνω».

Περίπου 250.000 στρέμματα είναι σκεπασμένα με νερά στην λίμνη Κάρλα και ακόμη 30.000 στρέμματα στους οικισμούς Κουλούρι και Αμφιθέα.

Όπως δήλωσε ο κ. Ρίζος Μαρούδας, πρόεδρος της ΕΟΑΣΝΛ, «πρέπει να βρεθούν σπίτια για να μείνουν οι πλημμυροπαθείς αγρότες. Επίσης να βρεθεί λύση στα λιμνάζοντα νερά που λένε ότι θα χρειαστούν δύο χρόνια για να φύγουν από τα χωράφια. Επίσης να δοθούν άμεσα ενισχύσεις.

Στον Ιανό είχαν δοθεί προκαταβολές τις επόμενες ημέρες τώρα ακόμη και τα χρήματα για οικοσκευές (6.600 ευρώ) δεν τα έχουν πάρει όλοι. Περιμένουμε επίσημη ενημέρωση με τα ποσά που θα αποζημιωθούν οι αγρότες».

agrotypos.gr