Η Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού ΤΡΑΙΝΟΣΕ, δηλαδή οι εργαζόμενοι της Hellenic Train, με εξώδικό προς την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, τον ΟΣΕ και το υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών καταγγέλλουν για μια ακόμη φορά την επικινδυνότητα του σιδηροδρομικού δικτύου, φέρνοντας ξανά στη δημοσιότητα συγκλονιστικά στοιχεία για την κατάσταση του σιδηροδρόμου στην χώρα μας.

Αναφέρουν ότι θα προσφύγουν σε κάθε νόμιμο μέσο και θα ασκήσουν κάθε δικαίωμά τους "για την προστασία της ζωής, της υγείας, της σωματικής ακεραιότητας και της αξιοπρέπειας όλων των εργαζόμενων".

Στο εξώδικο κάνουν σαφές ότι τέσσερις μήνες μετά την εθνική τραγωδία των Τεμπών, "η σιδηροδρομική υποδομή, την ευθύνη και αρμοδιότητα της οποίας έχει ο ΟΣΕ, παραμένει σε κατάσταση που δεν μπορεί να υποστηρίξει και να εγγυηθεί την ασφάλεια της κυκλοφορίας".

Παράλληλα, επισημαίνουν ότι "οι υποσχέσεις και οι δεσμεύσεις που ακολούθησαν το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη φαίνεται ότι έχουν μπει στο περιθώριο του ενδιαφέροντός σας και το σιδηροδρομικό έργο συνεχίζει να διεξάγεται χωρίς την τήρηση των Κανονισμών και υπό συνθήκες που εγκυμονούν σοβαρούς κινδύνους".

Η Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού ΤΡΑΙΝΟΣΕ, στο εξώδικό της αναφέρει συγκεκριμένα στοιχεία για τη διάλυση του σιδηροδρόμου αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι:

.Παρατηρούνται τεχνικά και λειτουργικά προβλήματα στις αμαξοστοιχίες, τα οποία εγκυμονούν σοβαρούς κινδύνους για την ασφάλεια των επιβατών.

.Ενδεικτικά θα αναφέρουμε πόρτες που δεν κλείνουν κατά τη διάρκεια του δρομολογίου, με αποτέλεσμα να κινούνται συρμοί με ανοιχτές πόρτες ή πόρτες που ανοίγουν ξαφνικά μόνες τους ενώ η αμαξοστοιχία είναι εν κινήσει.

.Οι δυσλειτουργίες και τα προβλήματα στις σήραγγες, ο ελλιπής ή και ανύπαρκτος φωτισμός στους σταθμούς είναι προβλήματα σοβαρά, που εγκυμονούν σοβαρούς κινδύνους και τα οποία γνωρίζετε και πρέπει άμεσα να επιλυθούν.

.Οι εργαζόμενοι δεν είναι διατεθειμένοι να συνεχίζουν να εργάζονται με αγωνία για την ασφάλεια τη δική τους και των επιβατών.

Τι ζητάνε οι εργαζόμενοι

Στο εξώδικό της η Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού ΤΡΑΙΝΟΣΕ διατυπώνει συγκεκριμένα αιτήματα όπως:

.Την άμεση στελέχωση όλων των προαστιακών αμαξοστοιχιών με τουλάχιστον 2 εργαζόμενους του προσωπικού αμαξοστοιχιών και την άμεση στελέχωση των αρτηριακών αμαξοστοιχιών με τουλάχιστον 3 εργαζόμενους του προσωπικού αμαξοστοιχιών.

.Να μας γνωστοποιήσετε εντός 5 ημερών από την παραλαβή της παρούσας το νέο προγραμματισμό των δρομολογίων με την ανωτέρω στελέχωση.

.Να επανενεργοποιήσετε άμεσα και το αργότερο εντός δύο εβδομάδων τις ομάδες ελέγχου που συστήθηκαν στις αρχές Ιουνίου και λειτούργησαν δυστυχώς μόνο για 4 ημέρες. Είναι περιττό να σας επισημάνουμε την σπουδαιότητα του έργου τους και την αναγκαιότητά τους.

news247.gr