Τον προστάτη τους Άγιο Μάξιμο τον Ομολογητή γιόρτασαν την Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2024, οι υπάλληλοι του Δήμου Φαρσάλων, με Θεία Λειτουργία και αρτοκλασία στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Φαρσάλων.

Κατόπιν στο Καφέ-Εστιατόριο "Κρούστα" της πόλης μας, οι δημοτικοί υπάλληλοι έκοψαν την πρωτοχρονιάτικη πίτα τους και διασκέδασαν με φαγητό και ζωντανή μουσική.

Τις εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Φαρσάλων κ. Μάκης Εσκιογλου, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Παναγιώτης Μακρυγιάννης, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Σοφία Χατζηπλη, Χριστίνα Αγγελουσοπουλου, Γιάννης Δημακοπουλος και Δημήτρης Γεωργαντζης, δημοτικοί σύμβουλοι και σύμβουλοι της Τοπικής Κοινότητας Φαρσάλων.

Ως γνωστόν ο Μάξιμος ο Ομολογητής έζησε τον 7ο μ.Χ. αιώνα και ήταν μοναχός στην Κωνσταντινούπολη. Πολέμησε με πάθος την αίρεση των Μονοθελητών, την οποία είχε ασπαστεί και ο Αυτοκράτορας Κωνσταντίνος ο Γ', ενώ ταξίδεψε μέχρι τη Ρώμη και έπεισε τον Πάπα Μαρτίνο να ταχθεί κατά της αίρεσης των Μονοθελητών.

Όταν επέστρεψε στην Κωνσταντινούπολη εξορίστηκε και βασανίστηκε. Του έκοψαν τη γλώσσα και το δεξί χέρι. Πέθανε το 662 μ.Χ. στον τόπο της εξορίας του, στη Λαζική. Έγραψε πολλά αξιόλογα βιβλία για τα δόγματα της Εκκλησίας, η οποία τον ανακήρυξε Άγιο.