Με αφορμή την ημέρα της Τσικνοπέμπτης, το καθιερωμένο τσίκνισμα πραγματοποιήθηκε σε σχολεία του Δήμου Τεμπών και στις πλατείες. Έτσι, ξεκίνησαν επίσημα οι αποκριάτικες εκδηλώσεις. Πλήθος κόσμου παρακολούθησε τις εκδηλώσεις γιορτάζοντας το παραδοσιακό έθιμο.

Το παρών στις εκδηλώσεις έδωσε ο Δήμαρχος Τεμπών κ. Γεώργιος Μανώλης, Αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι και Πρόεδροι Κοινοτήτων.

Ο Δήμαρχος Τεμπών πρώτα επισκέφθηκε το Δημοτικό Σχολείο Μακρυχωρίου και στη συνέχεια και το Δημοτικό Σχολείο Γόννων.

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Τεμπών ανέφερε: " εύχομαι χρόνια πολλά σε όλους, με υγεία. Προτρέπω εσάς τα παιδιά να συμμετέχετε όλα στις επερχόμενες αποκριάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Τεμπών και επισημαίνω ότι όλοι μαζί μπορούμε να καλυτερεύσουμε και να προοδεύσουμε ακόμη περισσότερο τον Δήμο Τεμπών".

Την ίδια μέρα, το βράδυ, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση στην αίθουσα του 1ου Συστήματος Προσκόπων Συκουρίου, με αφορμή τη γιορτινή μέρα. Παρευρίσκονταν όλα τα μέλη του Συλλόγου, αρκετοί κάτοικοι του Συκουρίου, καθώς και κάτοικοι από την ευρύτερη περιοχή του Δήμου Τεμπών. Στην εκδήλωση παρευρέθηκε ο Δήμαρχος Τεμπών κ. Γεώργιος Μανώλης, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Δ.Ε Νέσσωνος κ. Χρήστο Κρικώνη, τον Αντιδήμαρχο Δ.Ε.Αμπελακίων κ. Ζήση Γκανάτσιο, τον δημοτικό σύμβουλο κ. Παναγιώτη Γκατζόγια και τον Πρόεδρο της Κοινότητας Συκουρίου κ. Μιχάλη Γκουντή.

Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Tεμπών ανέφερε: "Ευχαριστώ το 1ο Σύστημα προσκόπων Συκουρίου για την όμορφη πρόσκληση προς εμένα και χαίρομαι που συναντιόμαστε και πάλι όλοι μαζί. Χρόνια πολλά σε όλες και όλους. Εύχομαι υγεία και δημιουργία και να περάσουμε καλές Απόκριες μετά από τρία χρόνια απουσίας και σας εύχομαι καλή Σαρακοστή. Σας προσκαλώ να συμμετέχετε όλοι στις φετινές εκδηλώσεις του Δήμου μας και να διασκεδάσουμε όλοι μαζί".