Το γλυκόπικρο δράμα πολλαπλής απελευθέρωσης (συναισθηματικής, γυναικείας, σεξουαλικής) “Το Μπλε Καφτάνι”, προβάλει τη Δευτέρα 13 και την Τρίτη 14 Νοεμβρίου στις 19:00 και στις 21:30, η Αντιδημαρχία Πολιτισμού σε συνεργασία με την Κινηματογραφική Λέσχη Λάρισας, στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο. 

Η τέχνη της ραπτικής έχει μυστικά. Σχεδόν όσα κι ο ράφτης της. “Το Μπλε Καφτάνι”  είναι μια ταινία που κόβει αρχικά πάνω σε προβλέψιμο πατρόν, αλλά σε αιφνιδιάζει και σε αποζημιώνει με την ποιότητα των μεταξένιων της υλικών και την τρυφερότητα με την οποία τα χειρίζεται.

Ο Χαλίμ και η Μίνα έχουν ένα παραδοσιακό ραφείο σε μια από τις παλαιότερες γειτονιές του Μαρόκου. Για να καταφέρουν να ανταπεξέλθουν στις εντολές των απαιτητικών πελατών, προσλαμβάνουν τον Γιούσεφ.

Ο ταλαντούχος μαθητευόμενος δείχνει τη μέγιστη αφοσίωση στην εκμάθηση της τέχνης του κεντήματος και της ραπτικής από τον Χαλίμ και πολύ σύντομα τρυπώνει καταλυτικά ανάμεσά τους.

Βραβείο FIPRESCI, Κάννες 2022.

Βραβείο Κοινού, Νύχτες Πρεμιέρας 2022.

Επίσημη πρόταση του Μαρόκου για το Όσκαρ Διεθνούς Ταινίας.

   

Μαρόκο, Γαλλία, Βέλγιο, Δανία 2022/ Δραματική/ Διάρκεια:122΄/ σκηνοθεσία: Μαριάμ Τουζανί, με τους Σαλέχ Μπακρί, Λούμπνα Αζαμπάλ, Αγιούμπ Μισιούι

Γενική είσοδος 4 ευρώ