Η Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών και το Μουσείο Σιτηρών και Αλεύρων συμμετείχαν για δεύτερη συνεχή χρονιά στις αυγουστιάτικες δράσεις πολιτισμού του “Ξενώνα Ραψάνη” του Προγράμματος Προαγωγής Αυτοβοήθειας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας του Αγίου Αθανασίου Ραψάνης, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 01-08-2023 το εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Κάρτες, επιστολικά δελτάρια για μικρούς και μεγάλους!” για παιδιά και ενήλικες.

Μια βιωματική γνωριμία με μια άλλη μορφή επικοινωνίας και μία προσέγγιση στις όψεις του ωραίου σε κάθε τόπο, όπως αυτές αποτυπώνονται στις κάρτες κάθε εποχής.

Μικροί και μεγάλοι γνώρισαν τα επιστολικά δελτάρια και τις καρτ- ποστάλ, τι απεικονίζουν συνήθως οι κάρτες, αλλά και για ποιόν λόγο αλληλογραφούν οι άνθρωποι μ' αυτόν τον τρόπο.

Όλοι οι συμμετέχοντες έφτιαξαν τις δικές τους ταχυδρομήσιμες κάρτες, εμπνευσμένες από τοπόσημα και την ιστορία της Ραψάνης, έτοιμες να ταξιδέψουν γεμάτες καλοκαιρινές ευχές και αναμνήσεις διακοπών!

Σχεδιασμός-Επιμέλεια: Κωνσταντίνα Κόντσα, Αρχαιολόγος-Κοιν. Ανθρωπολόγος, Επιστ. Υπεύθυνη Μουσείου Σιτηρών και Αλεύρων

Συντελεστές Υλοποίησης: Νικολέττα Νταγγάρα, Πολιτιστική Διαχειρίστρια, Μουσείο Σιτηρών και Αλεύρων, Δήμητρα Τζήτσκα, Κοιν. Ανθρωπολόγος, Δήμητρα Μοροσού, Κοιν. Ανθρωπολόγος.