Με στόχο την ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας σχετικά με τη σημασία της εθελοντικής αιμοδοσίας, αλλά και την προσέλκυση νέων εθελοντών αιμοδοτών, το Μητροπολιτικό Κολλέγιο, το μεγαλύτερο Κολλέγιο Πανεπιστημιακών Σπουδών στην Ελλάδα, διοργανώνει εθελοντική αιμοδοσία στην κεντρική πλατεία Λάρισας, την Τρίτη 14 Ιουνίου, και ώρες 09:00 – 13:30. Η δράση πραγματοποιείται με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη και είναι ανοιχτή για όλους.

Πιο συγκεκριμένα, η ενέργεια εντάσσεται στο πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του Μητροπολιτικού Κολλεγίου «Από Καρδιάς», ενώ το αίμα θα δωριστεί στον Σύλλογο Καρκινοπαθών Λάρισας.

Φοιτητές, καθώς και το διοικητικό προσωπικό του Μητροπολιτικού Κολλεγίου στο campus της Λάρισας (6ο χλμ. Λάρισας – Νίκαιας) θα συμμετάσχουν στην εθελοντική αιμοδοσία, δίνοντας το καλό παράδειγμα.

Σημειώνεται πως η 14η Ιουνίου έχει καθιερωθεί ως η Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (Π.Ο.Υ.), τον Ερυθρό Σταυρό και την Ερυθρά Ημισέληνο.

Όποιος επιθυμεί να στηρίξει τη δράση, εθελοντικά, μπορεί να επικοινωνήσει στο email: okalampaliki@mitropolitiko.edu.gr, ενώ για περισσότερες πληροφορίες μπορεί να απευθυνθεί εδώ.