Στο μήνυμά του για την λήξη των εξετάσεων της σχολικής χρονιάς ο αναπληρωτής Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας Νίκος Ζέρβας, αναφέρει τα εξής: 

"Ολοκληρώθηκε σήμερα, για τους περισσότερους μαθητές/τριες, η δοκιμασία των εξετάσεων, προαγωγικών, απολυτηρίων και Πανελλαδικών, ευδόκιμα και χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.
Για τον λόγο αυτόν, θα ήθελα να συγχαρώ και να ευχαριστήσω όλους τους εμπλεκομένους σ’ αυτές, μαθητές, γονείς και κυρίως τους/τις συναδέλφους εκπαιδευτικούς για τη συνέπεια, το ήρεμο κλίμα που φρόντισαν να εξασφαλίσουν, την άμεση ανταπόκρισή τους σε τυχόν έκτακτα και απρόοπτα συμβάντα με την αποτελεσματική αντιμετώπισή τους.

Ειδικά για τις Πανελλαδικές εξετάσεις 2023, θα ήθελα να αναφέρω ότι στην Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας όλα κύλησαν ομαλά, χωρίς αξιοσημείωτα προβλήματα, και αυτό οφείλεται κατά κύριο λόγο στην άψογη διοργάνωση και την εξαιρετική συνεργασία όλων των εμπλεκομένων.
Θα ήθελα, λοιπόν, να ευχαριστήσω όλους όσους συνέβαλαν στην επιτυχή διεξαγωγή των εξετάσεων, αρχής γενομένης από τους συνεργάτες μου στη Διεύθυνση και κυρίως αυτούς/ες που αποτέλεσαν την Επιτροπή Εξετάσεων, καθώς και τα μέλη, που ακάματα, αρκετό καιρό πριν από τις εξετάσεις, εργάστηκαν και, σε συνεργασία με το Υπουργείο και την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, οργάνωσαν και δημιούργησαν τις συνθήκες για την απρόσκοπτη και επιτυχή διεξαγωγή τους.

Στη συνέχεια, όσες και όσους στελέχωσαν τις Λυκειακές Επιτροπές στα εξεταστικά κέντρα (πρόεδρο, μέλη, γραμματείς, τους χειριστές του συστήματος μετάδοσης των θεμάτων, τους συνδέσμους), τους εξεταστές στην προφορική εξέταση, τους επιτηρητές και τις επιτηρήτριες, και το βοηθητικό προσωπικό. Τέλος να ευχαριστήσω και τους φορείς που συνέδραμαν στο έργο μας, όπως την Ελληνική Αστυνομία, το ΕΚΑΒ, το ΚΕΔΑΣΥ, καθώς και τους ψυχολόγους και το ιατρικό προσωπικό στο Κέντρο προφορικής εξέτασης. Όλοι και όλες μαζί, σε αγαστή συνεργασία, πρυτανεύοντος του ομαδικού πνεύματος, καταφέραμε να διασφαλίσουμε τις αναγκαίες προϋποθέσεις, ώστε τα παιδιά μας να μπορέσουν απερίσπαστα να δώσουν τον αγώνα τους και να αποδώσουν τα μέγιστα των δυνατοτήτων τους. Εύχομαι ολόψυχα τα αποτελέσματα να τους δικαιώσουν!

Βέβαια, για κάποιους/ες μαθητές/τριες οι εξετάσεις συνεχίζονται με τα ειδικά μαθήματα και τα αθλήματα. Θα ήθελα να διαβεβαιώσω και αυτά τα παιδιά πως από πλευράς μας εξακολουθούμε να καταβάλουμε κάθε προσπάθεια, ώστε και αυτό το κομμάτι των εξετάσεων να ολοκληρωθεί επιτυχώς, γι’ αυτό και δεν χρειάζεται να έχουν άγχος. Καλή συνέχεια και καλά αποτελέσματα στον αγώνα τους".