Στο μήνυμά της με αφορμή το εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου, η Διευθύντρια της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας, κ. Αικατερίνη Καραγιώργου αναφέρει τα εξής:

"Την 25η Μαρτίου ο Ελληνισμός εορτάζει μία από τις σημαντικότερες εορτές της Ορθοδοξίας και παράλληλα, τιμά τους ηρωικούς αγώνες των πρωτεργατών της Εθνικής μας Παλιγγενεσίας.

Αποτελεί ορόσημο για τον Ορθόδοξο Χριστιανισμό, καθώς ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου είναι μια από τις σημαντικότερες θεομητορικές εορτές της Χριστιανοσύνης και του Ελληνισμού και αποτελεί ιστορική αφετηρία ενός δύσκολου και μακροχρόνιου αγώνα για ανεξαρτησία, δημοκρατία και κατάκτηση των ατομικών και των κοινωνικών ελευθεριών σε όλες του τις εκφάνσεις, όπως τη θρησκεία, την οικονομική ζωή, τον πολιτισμό.

Η βούληση του έθνους, ενιαία και αδιαίρετη, κατέστη φορέας της εξουσίας και της ενότητας του ελληνικού λαού. Αποτέλεσμα του ηρωικού ξεσηκωμού των προγόνων μας στις 25 Μαρτίου 1821 ήταν, μετά από πολλούς αγώνες και θυσίες, η αποτίναξη του τουρκικού ζυγού και η δημιουργία του σύγχρονου Ελληνικού κράτους.

Η κληρονομιά της επετείου της Επανάστασης του ’21, ημέρα εθνικής αναγέννησης και ανάτασης, δεν χαρακτηρίζεται μόνο για την ελληνικότητά της, αλλά διακρίνεται για την οικουμενικότητα και την καθολικότητα των ιδεών και των αξιών της εποχής της. Ο εορτασμός της υπενθυμίζει σε όλους μας, ότι τα έθνη καταλαμβάνουν τη θέση τους στον χάρτη της Ιστορίας, έχοντας πίστη στις δικές τους δυνάμεις, στην ενότητα και στην ελευθερία.

Χρόνια πολλά!"