Σε δήλωσή του ο Ανδρέας Φώσκολος, επίκουρος καθηγητής στο Τμήμα Επιστήμης Ζωικής Παραγωγής, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και υποψήφιος με το ΚΚΕ, για τις κινητοποιήσεις των φοιτητών που διεκδικούν να αναγνωριστούν τα πτυχία τους ως ΠΕ (σπουδές Πανεπιστημιακού Επιπέδου) και να κατοχυρωθούν άμεσα τα επαγγελματικά τους δικαιώματα σημειώνει:

«Οι φοιτητές μας έχουν δίκιο!

Από την προηγούμενη εβδομάδα οι φοιτητές στο Πανεπιστήμιό μας, όπως και σε άλλα τμήματα των Γεωπονικών Σχολών της χώρας, μέσα από τις συλλογικές τους διαδικασίες και αποφάσεις, και με διάφορες μορφές, απαιτούν το αυτονόητο: Να αναγνωριστούν τα πτυχία τους, να κατοχυρωθούν τα επαγγελματικά τους δικαιώματα.

Στη Λάρισα οι φοιτητές διαδήλωσαν στο κέντρο της πόλης με μια πολύ ελπιδοφόρα και δυναμική κινητοποίηση και, όπως πάντα, ήμασταν μαζί τους.

Η αγανάκτηση και η οργή τους είναι δικαιολογημένη, γιατί εδώ και 5 χρόνια γίνονται αποδέκτες τεράστιας κοροϊδίας τόσο από τη σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ, όσο και από αυτήν του ΣΥΡΙΖΑ που προηγήθηκε. Τα "ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα" περί "αναβάθμισης" έφεραν τελικά νέα υποβάθμιση των πτυχίων τους.

Ο αγώνας τους είναι δίκαιος, γιατί μετά από τις πολλές θυσίες και κόπους που κατέβαλαν τόσο οι ίδιοι, όσο και οι οικογένειές τους για να σπουδάσουν, θα έπρεπε να είναι αυτονόητο το πτυχίο που παίρνουν να έχει αντίκρισμα και όχι να είναι "διαβατήριο για την ανεργία", όπως εύστοχα λένε στα συνθήματά τους.

Εμείς, οι δάσκαλοί τους, οφείλουμε να είμαστε στο πλευρό τους όχι μόνο στην καθημερινή τους προσπάθεια να μορφωθούν και να εξελιχθούν στο αντικείμενο που σπουδάζουν, αλλά και κάθε φορά που "το μάθημα το δίνουν" στον δρόμο του αγώνα».